Αυτό που χώρισε τη Μελίνα από τον Σήφη ήταν ένα παιδί. Ενα παιδί που δεν ήρθε ποτέ, επειδή ο Σήφης επέμενε να μην το φέρει στο κόσμο. Αυτό είναι κάτι που πάντα βάραινε στην καρδιά του. Ενιωθε υπεύθυνος που η Μελίνα δεν μπόρεσε έκτοτε να κάνει παιδί και θα φροντίσει στο μέλλον αυτό να το ανατρέψει.

Οπως ήδη έχουμε γράψει στο TV24, ο Σήφης πλησιάζει τη Μελίνα και της δίνει το τηλέφωνο ενός πολύ διάσημου γυναικολόγου, ο οποίος στον τομέα της εξωσωματικής κάνει θαύματα. Ο συγκεκριμένος γιατρός, με τον οποίο ο Σήφης ήδη έχει έρθει σε επαφή, βρίσκεται στα Χανιά και ο Σήφης πείθει τη Μελίνα να τον επισκεφθεί.
Η Μελίνα με τη σειρά της θα ανακοινώσει στον Αχιλλέα ότι σκέφτεται να ξανακάνει εξωσωματική κι εκείνος τρελαίνεται από τη χαρά του. Ωστόσο, δεν του αποκαλύπτει όλη την αλήθεια. Απλά του λέει ότι το γιατρό τής τον σύστησε η Βασιλική.
Η Μελίνα θα δούμε ότι αμφιταλαντεύεται, τη μια μέρα θέλει να προχωρήσει και την άλλη λέει στον Αχιλλέα ότι το μετάνιωσε και δεν θέλει να ξαναμπεί σ’ αυτή τη διαδικασία.
Οσο η Μελίνα μένει στα Χανιά, τελικά βρίσκει τον τρόπο και επισκέπτεται στο γιατρό. Αυτός της λέει κάτι που για εκείνη είναι πολύ σημαντικό. Της τονίζει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκτήσει παιδί, καθώς εκτός των άλλων ο Σήφης έχει επικοινωνήσει μαζί του και ενδιαφέρεται προσωπικά για την περίπτωσή της. Η Μελίνα πραγματικά συγκινείται με το ενδιαφέρον του και αφού συζητάει με το γιατρό για τις προσπάθειες που έχει κάνει μέχρι τώρα, αυτός της ζητά να κάνει κάποιες νέες εξετάσεις για να εντοπίσουν πού ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα.
Η Μελίνα συναντά αμέσως μετά τον Αχιλλέα, ο οποίος της λέει ότι μόλις τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες που τους κρατούν στην Κρήτη, θα πάνε στην Κύπρο και εκεί θα κάνει ό,τι εξετάσεις χρειαστεί.
Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν και πάρα πολύ καλά με το ζευγάρι εξαιτίας κάποιων παρεξηγήσεων, που δεν αφορούν άμεσα τους ίδιους αλλά που είναι ικανές να τους φέρουν μέχρι το χωρισμό. Ο Αχιλλέας είναι σε τραγική κατάσταση και η Μελίνα όμως δεν είναι στα καλύτερά της. Αυτό θα τραβήξει αρκετά μέχρι να ξεκαθαρίσει η αλήθεια και ο Αχιλλέας να είναι και πάλι μαζί με τη Μελίνα. Ετσι όταν ηρεμούν λίγο τα πράγματα, η Μελίνα αρχίζει τη διαδικασία των εξετάσεων. Αφού κάνει όλα όσα της είπε ο γιατρός, ξαναπηγαίνει στα Χανιά για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Εκεί μαθαίνει κάτι που θα την προβληματίσει. Ο γιατρός τής λέει ότι δεν βλέπει να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού η Μελίνα στο παρελθόν είχε μείνει έγκυος δύο φορές από τον Σήφη και είχε αποβάλλει. Μπορεί να έχει υποστεί μια βλάβη λόγω της έκτρωσης που είχε κάνει μικρή, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να προχωρήσει σε εξωσωματική καθώς όλες οι εξετάσεις της δείχνουν ότι μπορεί να μείνει έγκυος με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Ετσι θα πρέπει να προχωρήσουν παίρνοντας το γενετικό υλικό από τον Αχιλλέα.
Η Μελίνα τηλεφωνεί στον Αχιλλέα και του λέει ότι όλα είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα και ότι πρέπει να έρθει στα Χανιά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λάβουν το υλικό που χρειάζονται.
Ο Αχιλλέας φυσικά έρχεται και είναι γεμάτος από χαρά και αισιοδοξία. Αυτή τη φορά κάτι του λέει ότι θα πετύχουν το στόχο τους και το όνειρο -κυρίως της Μελίνας- να γίνει μητέρα θα βγει αληθινό. Ετσι ο Αχιλλέας συνεργάζεται με το γιατρό και όλα πηγαίνουν ρολόι. Στο μεταξύ, ο Σήφης τηλεφωνεί συνεχώς και διακριτικά στο γιατρό για να δει πώς πάνε τα πράγματα, μέχρι που μαθαίνει κάτι από το γιατρό που ανατρέπει όλα τα δεδομένα. Ο γιατρός, ούτε λίγο ούτε πολύ, του ανακοινώνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς το σπέρμα του Αχιλλέα δεν είναι ικανό να προχωρήσει τη διαδικασία. Με λίγα λόγια, ο Αχιλλέας είναι αυτός που έχει το πρόβλημα. Ο Σήφης τρελαίνεται, του έρχεται συνέχεια στο μυαλό η υπόσχεση που είχε δώσε στη Μελίνα, ότι δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δεν αποκτήσει η Μελίνα παιδί. Ετσι παίρνει μια μεγάλη απόφαση! Μυστικά και χωρίς να μάθει κανείς τίποτα, ζητά από το γιατρό να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της εξωσωματικής με το δικό του γενετικό υλικό. Ο Σήφης ήδη έχει ένα παιδί και σε λίγο ξαναγίνεται πατέρας. Είναι λοιπόν σίγουρο ότι αυτό θα πετύχει. Φυσικά, ζητά από το γιατρό πλήρη εχεμύθεια και να μη μάθει ποτέ κανείς τίποτα. Ούτε και η Μελίνα, η οποία όπως θα δούμε θα προχωρήσει στην εξωσωματική που αυτή τη φορά θα της δώσει μεγάλη χαρά καθώς θα μείνει έγκυος στο παιδί του Σήφη, χωρίς να το γνωρίζει κανείς παρά μόνο ο ίδιος και ο γιατρός.

loading...