Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία
TAGS

Υποφέρετε από αϋπνίες; 6 tips για έναν ξεκούραστο ύπνο!

ypnos-omorfia
HEALTH NEWS 26.01.2017 13:22

Είτε από άγχος, στρες ή δυσφορία, πολλές φορές χάνουμε τον ύπνο μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε εξαντλημένες κατά την διάρκεια της ημέρας. Είναι μία κατάσταση που διαιωνίζεται και στην ουσία, δεν ξεκουραζόμαστε ποτέ!

Τι πρέπει να κάνουμε.
1) Φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα ύπνου.

Κοιμόμαστε και ξυπνάμε τις ίδιες ώρες. Δεν αλλάζουμε τα ωράριά μας. Αν μέσα σε 15 λεπτά αφού ξαπλώσουμε δεν μας πάρει ο ύπνος, τότε σηκωνόμαστε κάνουμε κάτι χαλαρωτικό και πηγαίνουμε πάλι στο κρεβάτι μας.

2) Προσέχουμε τι τρώμε και τι πίνουμε.

Καλύτερα να πηγαίνουμε στο κρεβάτι χορτάτες. Να μην πάμε ούτε πεινασμένες, ούτε φουσκωμένες. Επίσης πριν κοιμηθούμε αποφεύγουμε να πίνουμε πολλά υγρά, ώστε να μην αναστατώνεται ο ύπνος μας, πηγαίνοντας στην τουαλέτα.

3) Κάνουμε ένα τελετουργικό πριν πάμε για ύπνο.

Κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα πριν κοιμηθούμε. Αν μας βοηθάει ένα ζεστό ντους ή μπάνιο, ή το διάβασμα ενός βιβλίου, ας το κάνουμε κάθε φορά πριν πέσουμε για ύπνο. Χαλαρωτικές δραστηριότητες με χαμηλό φωτισμό μπορούν να μας κάνουν, να κοιμηθούμε πιο εύκολα.

4) Φροντίζουμε να νιώθουμε άνετες.

Δημιουργούμε μία ατμόσφαιρα που μας χαλαρώνει. Κλείνουμε όλα τα φώτα, φροντίζουμε να έχουμε στο δωμάτιο μας την θερμοκρασία που μας αρέσει, και έχουμε επιλέξει ένα στρώμα και ένα μαξιλάρι που μας βολεύει.

5) Περιορίζουμε τον ύπνο κατά την διάρκεια της ημέρας.

Με το να κοιμόμαστε αρκετά κατά την διάρκεια της ημέρας, έχει ως αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουμε τον βραδινό μας ύπνο. Αν εργαζόμαστε νύχτα, τότε φροντίζουμε να κοιμόμαστε την ημέρα φτιάχνοντας ένα ιδανικό περιβάλλον χωρίς έντονο φωτισμό.

6) Βάζουμε στη ζωή μας τον αθλητισμό.

Η σωματική άσκηση, πέρα του ότι βοηθά στο να έχουμε ένα καλλίγραμμο σώμα, μας βοηθά να έχουμε έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να μην αθλούμαστε λίγο πριν κοιμηθούμε, διότι το σώμα μας είναι ακόμη σε ένταση.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι αυξάνουν κατά 20% την εμφάνιση καρκίνου σε έναν άνθρωπο!

Η δίαιτα του αβγού: Χάστε 5 κιλά σε 1 εβδομάδα!

Δεν φαντάζεσαι πόσο κακό κάνει το να κρατιέσαι ενώ θέλεις να πας τουαλέτα!

Share