Σας έκαψε ο ήλιος; Οδηγός επιβίωσης για να μην πονάτε άλλο!

Εύκολα και αποτελεσματικά!

Σας έκαψε ο ήλιος; Οδηγός επιβίωσης για να μην πονάτε άλλο!

Πήγατε παραλία με την παρέα και ξεχαστήκατε στην ηλιοθεραπεία; Αν σας έκαψε ο ήλιος εμείς έχουμε την λύση. Οδηγός επιβίωσης για να μην πονάτε άλλο!

Καλοκαίρι ίσον παραλία ίσον ξεγνοιασιά και παιχνίδια. Ρακέτες, βόλεϊ, αγώνες στο κολύμπι, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, υπάρχει όμως κάτι με το οποίο δεν παίζουμε, no matter what, και αυτό είναι ο ήλιος.

«Έλα μωρέ, θα βάλω σε λίγο αντηλιακό» και λοιπές ατάκες που όλοι έχουμε πει έστω και μια φορά στη ζωή μας έχουν πάντα την ίδια οδυνηρή κατάληξη: τα εγκαύματα. Εμείς πάντως σας προειδοποιήσαμε, αλλά για παν ενδεχόμενο σας λέμε και τι να κάνετε σε περίπτωση που γίνει και φέτος το «κακό».

Αρχικά πάρτε ένα αντιφλεγμονώδες χάπι όπως η ασπιρίνη, ώστε να μειώσετε την φλεγμονή που δημιουργήθηκε στο δέρμα και φυσικά για να ανακουφιστείτε από τον πόνο (αουτς).

Κάντε κομπρέσες με ένα μείγμα κρύου νερού και γάλακτος ή ακολουθήστε την κλασική συνταγή των γιαγιάδων μας και απλώστε πάνω στο δέρμα σας γιαούρτι.

Η αλόη στη συγκεκριμένη περίπτωση θα κάνει θαύματα, αφού θα καταπραΰνει το δέρμα αμέσως και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Θα βρείτε σχετικά προϊόντα στην αγορά ή αν έχετε το φυτό στον κήπο σας κόψτε ένα φύλο στη μέση και απλώστε πάνω στο έγκαυμα το ζελέ που θα βγει.

Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο ή το δέρμα παρουσιάζει φουσκάλες προμηθευτείτε μια ειδική κρέμα από το φαρμακείο ή καλέστε τον γιατρό σας για να σας συστήσει κάποια αγωγή.

Τις επόμενες μέρες αποφύγετε να κάνετε απολέπιση, αποτρίχωση ή να απλώσετε στο δέρμα σας κρέμες σώματος με άρωμα. Αντίθετα προτιμήστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος που να περιέχει φυτικό έλαιο καρύδας ή αλόη.

Μεγάλη προσοχή! Οι κίνδυνοι που υπάρχουν όταν μένεις με βρεγμένο μαγιό!

Κορίτσια μεγάλη προσοχή! Υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι στην υγεία όταν μένεις με βρεγμένο μαγιό για πολύ ώρα.

Εσύ βαριέσαι να αλλάξεις το μαγιό σου κάθε φορά που γυρνάς από τη θάλασσα;

Μην διανοηθείς να το ξανακάνεις! Το να κάθεσαι πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό σου και το Youweekly.gr σου εξηγεί το γιατί και πώς να προστατευτείς!

Αν είσαι από εκείνες που θέλουν να μπαινοβγαίνουν όλη μέρα στη θάλασσα, τότε ίσως να έχεις μία δικαιολογία! Διαφορετικά, άλλαξε το βρεγμένο σου μαγιό με ένα στεγνό όταν βγεις από τη θάλασσα. Η υγρασία βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο το αναπαραγωγικό σου σύστημα κάτι που ίσως έχεις παρατηρήσει και από το εσώρουχό σου.

Το βρεγμένο σου μαγιό δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν κάθε είδους μικροοργανισμοί με κίνδυνο να εμφανίσεις ασθένειες όπως ουρολοίμωξη, κολπίτιδα και ποικίλες μολύνσεις.

Στην περίπτωση της πρώτης, θα πρέπει να λάβεις αντιβίωση ενώ υπάρχει κίνδυνος, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η λοίμωξη να επηρεάσει και τα νεφρά σου. Η κολπίτιδα και οι μολύνσεις προέρχονται από τη διάταξη του pH του κόλπου και αντιμετωπίζεται επίσης με αντιβιοτικά.

Αν μάλιστα ανήκεις στις γυναίκες που συχνά νοσούν από τις παραπάνω ασθένειες, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και να αλλάζεις το βρεγμένο σου μαγιό με ένα στεγνό, ακόμα κι αν σκοπεύεις αργότερα να ξαναβραχείς. Ακόμα καλύτερα, αν είσαι επιρρεπής στις μολύνσεις, κάνε ένα γρήγορο ντουζ με γλυκό νερό και μετά άλλαξε το μαγιό σου. Σου εγγυώμαστε πως το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί!

ΠΗΓΗ InStyle.gr