Σοκ! Υπάρχουν "τέρατα" που ζουν μέσα στο σώμα μας και δεν το γνωρίζαμε!

Μεγάλη προσοχή! Σε αυτά οφείλονται οι ασθένειες!

Σοκ! Υπάρχουν

Σοκ! Υπάρχουν τέρατα μέσα στο σώμα μας και δεν το γνωρίζαμε! Σε αυτά οφείλονται διάφορες ασθένειες στον οργανισμό μας.

Μόνο το 10% των κυττάρων μας είναι εξ ολοκλήρου ανθρώπινα κι ας μην το γνωρίζουμε. Τα υπόλοιπα έλκουν την καταγωγή τους από ιούς, βακτήρια και παράσιτα.

Μία φιλόδοξη επιστημονική προσπάθεια αποσκοπεί στην καταγραφή των μικροβιακών «κοινοτήτων» που ζουν στο σώμα μας. Κι ενώ η συντριπτική πλειονότητα αυτών συμβιώνουν με μας, υπάρχουν και κάποια που πάση θυσία θέλουν να μας πάρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Αυτά τα παράσιτα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Τα πρώτα είναι τα νηματώδη. Τέσσερα στα πέντε πλάσματα του πλανήτη ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι πλατυέλμινθες. Είναι σκουλήκια πλατέος σχήματος, επιβλαβή για το συκώτι. Ακόμη, μπορούν να μολύνουν το μυαλό.

Η τρίτη είναι τα πρωτόζωα. Τα πρωτόζωα είναι αυτά που προκαλούν τη διάρροια και πολλές άλλες ασθένειες.

Πηγή: pronews.gr

Υποφέρεις από αιμορροΐδες; Απαλλάξου από τον πόνο με 5 εύκολους τρόπους!

Αν υποφέρεις από αιμορροΐδες σου δίνουμε εύκολους και φυσικούς τρόπος για να ανακουφιστείς. Απαλλάξου από τον πόνο με 5 εύκολους τρόπους!

Οι αιμορροΐδες αποτελούν πηγή προβλημάτων για μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Είναι απαραίτητες γιατί συμβάλλουν στον έλεγχο του εξόδου των κοπράνων κατά την αφόδευση.

Όταν προκαλούν συμπτώματα (πρήξιμο, πόνο, φαγούρα, αιμορραγία), τότε χρησιμοποιούμε τον όρο “αιμορροΐδοπάθεια”, επισημαίνει ο Αλέξανδρος Φραγκουλίδης, γαστρεντερολόγος.

Οι παράγοντες που φαίνεται να προδιαθέτουν και να αυξάνουν τον κίνδυνο είναι: δυσκοιλιότητα, καθιστική ζωή, παχυσαρκία, βαριά εργασία που συντελεί στην αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, ορθοστασία, εγκυμοσύνη/ τοκετός, ελλιπής υγιεινή της πρωκτικής περιοχής. Μάθε πώς μπορείς να ανακουφιστείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

1. Υδροθεραπεία
Το χλιαρό νερό θα σου φανεί ιδαίτερα καταπραϋντικό. Κάνε αρκετά χλιαρά μπάνια για 10 λεπτά για να χαλαρώσουν οι μύες του πυελικού εδάφους. Απόφευγε το πλύσιμο με κρύο ή καυτό νερό.

2. Φάε περισσότερες φυτικές ίνες
Εάν έχεις δυσκοιλιότητα, εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερα φρούτα, δημητριακά, λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως. Μην ξεχνάς μαζί με τις φυτικές ίνες να πίνεις πολύ νερό: μαλακώνει τα κόπρανα διευκολύνοντας την αποβολή τους και έτσι μειώνεται η πίεση και το σφίξιμο.

3. Ασκήσου ήπια
Η ήπια άσκηση προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και βελτιώνει την κυκλοφορία. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση του βάρους, αφού τα περιττά κιλά προκαλούν υπερβολική πίεση στο κάτω μέρος του σώματος. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμβηση είναι ιδανικά. Απόφυγε την ποδηλασία και την άσκηση με βάρη.

4. Προσοχή στην εγκυμοσύνη
Οι αιμορροΐδοπάθεια είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και συνήθως προκύπτουν μετά τον τοκετό. Ένα τρικ που θα σε ανακουφίσει: κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ξάπλωνε πλάγια προς τα αριστερά προκειμένου να μην πιέζεις με τη στάση του σώματός σου τις φλέβες που διαπερνούν τις αιμορροϊδες, επιβαρύνοντας το πρόβλημα.

5. Μην ξεχνάς
Απόφευγε να φοράς στενά παντελόνια, στενά εσώρουχα και να αναστέλλεις την ανάγκη για κένωση.