Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Είναι γεγονός: Η Γραμμή 4 του Μετρό ξεκινάει! Από Άλσος Βεΐκου έως το Γουδί!

Έφτασε η ώρα!

Είναι γεγονός: Η Γραμμή 4 του Μετρό ξεκινάει! Από Άλσος Βεΐκου έως το Γουδί!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.03.2019 21:00

Η Γραμμή 4 του Μετρό θα λύσει το πρόβλημα πολλών κατοίκων της Αθήνας!

Σήμερα υπήρξε εξέλιξη για το συγκεκριμένο έργο. Διαβάστε παρακάτω...

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των τεχνικών και οικονομικών προσφορών για το πρώτο τμήμα της 4ης Γραμμής του Μετρό.

Όπως ανακοινώθηκε, στη διαδικασία προσήλθαν τα σχήματα, τα οποία είχαν προεπιλεγεί κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής, με βάση τη σειρά υποβολής των προσφορών:

1. ΤΕΡΝΑ ΑΕ – VINCI-SIEMENS AG “TVS”

2. J+P ΑΒΑΞ ΑΕ – GHELLA SpA – ALSTOM TRANSPORT SA

3. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ANSALDO STP SpA – HITACHI RAIL ITALY SPA

Η υποβολή των προσφορών αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στην πορεία υλοποίησης της Γραμμής 4 του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της Αθήνας, του μεγαλύτερου έργου υποδομής που εκτελείται αυτήν τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προϋπολογισμού δημοπράτησης για το πρώτο τμήμα 1.510.000.000 ευρώ.

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απρόσκοπτη εξέλιξη της διαδικασίας και ευχαριστεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

Εντυπωσιακές εικόνες από τον σταθμό του Μετρό στον Κορυδαλλό!

Δείτε πως θα είναι ο νέος σταθμός!

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του σταθμού «Κορυδαλλός», της γραμμής 3 του Μετρό, αφού ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Ελευθερίας.

Για τον σκοπό αυτό θα απαγορευτεί προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων γύρω από την κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού και η κίνηση το διάστημα αυτό θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ο σταθμός «Κορυδαλλός» θα έχει δύο εξόδους, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί στο κοινό μία νέα πλατεία, που θα περιλαμβάνει νέο πράσινο, κατασκευές με έντονο το υδάτινο στοιχείο, παιδικές χαρές, σύγχρονο φωτισμό led, ενώ θα υπογειοποιηθεί και ο υποσταθμός της ΔΕΗ που υπάρχει έως σήμερα απέναντι από τον πεζόδρομο της οδού Αγίου Γεωργίου.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες ισχύουν από 1η Μαρτίου, προετοιμάστηκαν από την Αττικό Μετρό σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και τον ΟΑΣΑ, ενώ η πλατεία θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 30 Ιουνίου.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες πώς θα είναι ο νέος σταθμός του Μετρό «Κορυδαλλός», όπως αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου:

Share