Έκτακτο: Τρία ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού στην Πάτρα

Ραγδαίες εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: Τρία ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού στην Πάτρα

Έκτακτο έσκασε μόλις τώρα με την είδηση πως υπάρχουν τρία νέα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού στην Πάτρα! Τι συμβαίνει και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν και τον θανατηφόρο ιό;

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα τρία νέα ύποπτα περιστατικά για κοροναϊό που παρουσιάστηκαν στην Πάτρα, μιλάνε για μία Γαλλίδα και δύο ακόμη άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας με συμπτώματα υψηλού πυρετού.

Καθησυχαστικός ο διοικητής της υγειονομικής της περιφέρειας, είπε πως δεν φαίνεται να έχουν συμπτώματα που να παραπέμπουν στην επιδημία. Παρόλα αυτά το μεσημέρι αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις του 40χρονου που νοσηλεύεται στην Πάτρα με ύποπτο κρούσμα κοροναϊού. Δείτε αναλυτικά όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για την κατάστασή του μέχρι στιγμής.

Οι πρώτες εξετάσεις δεν εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης, με αποτέλεσμα να περιμένουμε τώρα τα αποτελέσματα των αιματολογικών του εξετάσεων από το Ινστιτούτο Παστέρ, για να φανεί αν τελικά έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό ή όχι.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τα κρούσματα και στην Ιταλία - Στους πόσους οι νεκροί;

Αυξάνεται ο αριθμό των νεκρών στην Ιταλία λόγω του φονικού Κορωναϊού. Υπάρχει και έβδομος νεκρός άνδρας ο οποίος ήταν θετικός στον ιό τη στιγμή που τα κρούσματα ξεπερνούν τα 200. Πρόκειται για έναν άνδρας που πέθανε στην Λομβαρδία ηλικίας 62 ετών. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Πως μεταδίδεται και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα. Ως ήπια νόσος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός καθώς στο 85% των περιπτώσεων συμπεριφέρεται ως απλό κρυολόγημα, ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Ο ιός συμπεριφέρεται ως απλό κρυολόγημα», ξεκαθάρισε ο καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ. Ενώ, τόσο από την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και από αυτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας διαπιστώθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια) της Ελλάδας, με αφορμή την έξαρση της κατάστασης στη γειτονική Ιταλία, ενώ θα πρέπει να συνεχιστεί η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Να σημειώσουμε πως ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το ύποπτο κρούσμα που «έσκασε» στην Πάτρα.