Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 1.209 θέσεις στο υπουργείο Υγείας

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 1.209 θέσεις στο υπουργείο Υγείας
Ενημέρωση 10.08.2020 14:30
Από Χριστιάνα Μπράμο

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Υπουργείο Υγείας καθώς ο ΑΣΕΠ πρόκειται να προβεί σε προσλήψεις και συγκεκριμένα 1.209 θέσεων. Διαβάστε παρακάτω όλες τις πληροφορίες όπως και ποιες θα είναι οι προθεσμίες, τα χρήματα κ.α.

Αναλυτικότερα, η προκήρυξη 6Κ/2020 του ΑΣΕΠ αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων εννέα (1.209) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

υπουργείο υγείας ασεπ

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως εξής:

-Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

-Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 8 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Αλλαγές στα έξοδα κηδειών. Που φτάνουν οι τιμές;

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αλλαγές στις ανέπαφες συναλλαγές σας

Δώστε μεγάλη προσοχή, καθώς σας έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αλλαγές στις ανέπαφες συναλλαγές σας. Από πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα και τι ανέφεραν για αυτές;

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, αυξάνουν από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο - αναφέρεται στην ανακοίνωση - είναι προσωρινής εφαρμογής και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.
Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, πιστές στη δέσμευσή τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις και επικαιροποιούν συνεχώς τα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αυτοί "τρώνε"' πιο γρήγορα την... σύνταξή τους! - Τι έδειξε έρευνα

Γιάννης Πουλόπουλος: Στο σφυρί η περιουσία του τραγουδιστή - Γιατί κινδυνεύει να την χάσει;

TAGS
Share