Αλλοδαπός θετικός στον κορωνοιό το έσκασε από τον Ευαγγελισμό

Ακόμη αγνοείται

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
 Αλλοδαπός θετικός στον κορωνοιό το έσκασε από τον Ευαγγελισμό

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, καθώς ένας 16χρονος Πακιστανός από δομή φιλοξενίας το έσκασε από τον Ευαγγελισμό όταν ενημερώθηκε πως είναι θετικός σε κορωνοϊό. Η αστυνομία αναζητεί τον 16χρονο ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο έφηβος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού.
Διαγνώστηκε θετικός και σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες έπρεπε να μπει σε καραντίνα. Ζήτησε να πιεί νερό και κατάφερε να διαφύγει της προσοχής της συνοδού του και να εξαφανιστεί.

Επιπλέον, συναγερμός σημαίνεται στην Κοζάνη και στα Ιωάννινα για τα περιοριστικά μέτρα που επρόκειτο να εφαρμοστούν!

Κορωνοϊός: 407 νέα κρούσματα - 4 θάνατοι, 88 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 407 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Επιπλέον, 4 οι νέοι θάνατοι και 88 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι!

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 407 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20947, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3150 (15.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8559 (40.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Κρούσματα σε βάφτιση!

88 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 232 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 424 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Μίνι lockdown στις Βρυξέλλες!

Για ένα μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα μπαρ και τα καφέ στις Βρυξέλλες αποφάσισε πριν από λίγο το Συμβούλιο Ασφαλείας της βελγικής πρωτεύουσας σε μια προσπάθεια περιορισμού της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο, Πέμπτη, στις 7 το πρωί.

Η νέα απόφαση εξαιρεί τα εστιατόρια, τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Νίκος Χαρδαλιάς: Ενεργοποιείται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Περισσότερα από 6.200 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και γι΄αυτό θα ενεργοποιηθεί χάρτης υγειονομικής ασφάλειας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες (την Παρασκευή) θα ανακοινωθεί η ενεργοποίηση του Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας στο gov.gr. Ο χάρτης θα συνοδευεται και από 4 επίπεδα κατηγοριοποιημένων τοπικών μέτρων που θα εφαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής.

Τα 4 επίπεδα είναι τα εξής: 1 – ετοιμότητα, 2 – επιτήρηση, 3 – αυξημένη επιτήρηση, 4 – αυξημένος κίνδυνος.

«Τα σχολεία μας είναι ασφαλή»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε και στοιχεία για τη διασπορά του ιού στα σχολεία.

14 σχολεία έχουν αναστείλει εντελώς τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα σε 144 σχολεία πανελλαδικά έχουν κλείσει λόγω περιστατικών κορωνοϊού. Τα περισσότερα «λουκέτα» έχουν μπει, όπως είναι φυσικό, σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, μόνο το 0,016% της μαθητικής κοινότητας και το 0,033% των εκπαιδευτικών της χώρας έχει βρεθεί θετικό στον ιό.

Παρατήρησε περαιτέρω πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι η κατάσταση ποιυ έχει διαμορφωθεί στη χώρα είναι διαχειρίσιμη και αναφέρθηκε εκ νέου και στα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφηκαν σε Αχαΐα και Ιωάννινα.

Χθες, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.

ΠΗΓΗ newsbomb.gr