Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μπακογιάννης: Τόσο κόστισε ο φαντασμαγορικός στολισμός της Αθήνας

Όλες οι πληροφορίες

Μπακογιάννης: Τόσο κόστισε ο φαντασμαγορικός στολισμός της Αθήνας
Ενημέρωση 18.12.2020 00:02
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στον φετινό εορτασμό της Αθήνας και αποκάλυψε το ποσό που χρειάστηκε για να φωταγωγηθεί και να στολιστεί.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, τόνισε πως ο τρόπος του εορτασμού θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο συμπλήρωσε πως η αντίστροφή μέτρηση και η αλλαγή του χρόνου θα γίνoυν χωρίς συνωστισμό, όπως ακριβώς συνέβη με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου. Εκτός από το δέντρο της Αθήνας, είδαμε και το δέντρο που έχει σπίτι του ο Κώστας Μπακογιάννης!

Οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη για τον φετινό στολισμό της Αθήνας

Αναφερόμενος στον στολισμό της πόλης, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι «γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο να απλωθούν τα φώτα σε όλη την πόλη, καθώς φέτος για πρώτη φορά θα στολιστούν δέντρα σε 27 πλατείες της Αθήνας», ενώ σχετικά με το κόστος του στολισμού σημείωσε ότι «έγινε διαγωνισμός μέσα από τον οποίο εξασφαλίστηκαν τα χρήματα, περίπου 500.000 ευρώ, για τα φωτάκια που στολίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης» καταλήγοντας πως «ο φωτισμός της πόλης θα αποτελέσει και προίκα της πόλης για τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλε είπε ότι «ο στολισμός και η συντήρηση γίνεται από ιδιωτική εταιρεία, γι’ αυτό και το συνολικό κόστος έφτασε τις 900.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει και την επόμενη χρονιά. Με τον τρόπο αυτό, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα μπορεί όλο αυτό το διάστημα να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες ανάγκες της πόλης για φωτισμό και αποκατάσταση βλαβών, κάτι που ήταν πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια», είπε.

Σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε πως είναι ένα έργο που εξελίσσεται σε δύο φάσεις και όπως εξήγησε, χρησιμοποιείται η μεθοδολογία των περισσότερων ευρωπαϊκών πόλεων και μάλιστα αυτή που διδάσκεται στα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου.

«Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε βάσει μια μελέτης του ΕΜΠ, η οποία σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκε, καθώς η κυκλοφορία έχει εξομαλυνθεί. Στον Μεγάλο Περίπατο δεν ανήκει μόνο η Πανεπιστημίου, αλλά και η Ερμού, η πλατεία Συντάγματος και η Βασιλίσσης Όλγας. Στη δεύτερη φάση του έργου, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ο Μεγάλος Περίπατος θα βρει την περπατησιά του», είπε.

Φαντασμαγορική η φωταγώγηση στην Ομόνοια - Στήθηκε Χριστουγεννιάτικο δέντρο 15 μέτρων

Φωταγωγήθηκε χθες το απόγευμα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ομόνοια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό σε συνδυασμό με την ανακατασκευή που έγινε πρόσφατα στην ιστορική πλατεία της Αθήνας.

Συνεργεία του Δήμου από χθες το πρωί εργάζονταν πυρετωδώς προκειμένου να τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και λαμπιόνια πέριξ της πλατείας. Σε αντίθεση με την πλατεία Συντάγματος οπού στολίστηκε ένα φυσικό δέντρο από το Καρπενήσι, στην Ομόνοια τοποθετήθηκε ένα τεχνικό ύψους 15 μέτρων.

Εικόνες από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Ομόνοια

Με φόντο το νέο συντριβάνι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο έκλεψε τις εντυπώσεις, με τις εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα να ξυπνούν μνήμες από την Αθήνα μιας άλλης εποχής. Μάλιστα, περαστικοί έκαναν κατά διαστήματα μικρές... στάσεις στην πλ. Ομονοίας προκειμένου να απαθανατίσουν τον εντυπωσιακό στολισμό.

Συνολικά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας αναμένεται να στολιστούν 29 δέντρα ενώ σήμερα το πρωί ο ουρανός της Αθήνας προσέφερε ένα μαγικό θέαμα ενός κόκκινου ουρανού!

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

φωταγώγηση στην Ομόνοια χριστουγεννιάτικο δέντρο

φωταγώγηση στην Ομόνοια

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Lockdown: Πιθανή χαλάρωση των μέτρων παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Υπερπαραγωγή το δέντρο που στόλισε η Δέσποινα Βανδή - Φωτογραφία από το σαλόνι της

Share