Κορωνοϊός: 572 νέοι εμβολιασμοί υγειονομικών την Κυριακή

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 572 νέοι εμβολιασμοί υγειονομικών την Κυριακή

Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι μέχρι σήμερα Κυριακή στις 15:00 μ.μ. είχαν γίνει 572 νέοι εμβολιασμοί με το σύνολο των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλέον να διαμορφώνεται στα 3.779

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ακόμα ότι από αύριο Δευτέρα 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης μάθετε ακόμα τι θα συμβεί με όσους επιστρέφουν από το Ντουμπάι.

εμβολιασμός

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς έχει ως εξής:

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Μέχρι τις 15:00 σήμερα έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί. Συνολικά από τις 27/12/2020 έως σήμερα έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.


Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις.

Αύριο, 4/1/2021, θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς - δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Κορωνοϊός: Μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε στην Ελλάδα

αξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα μας εντοπίστηκαν θετικοί στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βρετανία, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε rapid test και διαγνώστηκαν θετικοί σε κορωνοϊό. Αμεσα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ. Μετά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στο νέο στέλεχος κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο τελικά έφτασε και στη χώρα μας, όπως συνέβη και σε άλλα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε καραντίνα και θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ κορωνοϊού, ενώ βρίσκονται σε επιτήρηση και οι πτήσεις με τις οποίες ταξίδεψαν στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 70% πιο μεταδοτικό.