Κορωνοϊός: Τα 6 "κόκκινα" σημεία κορωνοϊού στην Αττική

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Τα 6

Και έκτη περιοχή της Αττικής μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών όσον αφορά την κινητικότητα και το συγχρωτισμό στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση της πανδημίας κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πρόκειται για το Ζεφύρι, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις 5 κόκκινες περιοχές της Αττικής που περιλαμβάνονται σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα και αυστηρούς ελέγχους.

Πρόκειται για τον Ασπρόπυργο, το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Aπό τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περριοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες μάθετε ακόμα τι θα συμβεί με όσους επιστρέφουν από το Ντουμπάι.

αττικη κορωνοιος

Κορωνοϊός: 572 νέοι εμβολιασμοί υγειονομικών την Κυριακή

Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι μέχρι σήμερα Κυριακή στις 15:00 μ.μ. είχαν γίνει 572 νέοι εμβολιασμοί με το σύνολο των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλέον να διαμορφώνεται στα 3.779

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ακόμα ότι από αύριο Δευτέρα 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.