Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού μαζί με την αναλυτική γεωγραφική τους κατανομή.

Έτσι, σε 1.398 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, με το κέντρο της Αθήνας να είναι και πάλι η περιοχή με τις περισσότερες μολύνσεις, 379 τον αριθμό.

Αυξημένος ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού και στα νότια προάστια, με 201 περιστατικά, ενώ 192 καταγράφει το τελευταίο 24ωρο η ΠΕ του Πειραιά. Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σημειώθηκαν 1.861 κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, εκ των οποίων 555 στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατανομή κρουσμάτων κορωνοϊού

Από το σύνολο των 3.067 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 15 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 3.052 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Κορωνοϊός ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε συνολικά 425 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των περιστατικών χθες να υπολογίζεται σε 521. Την ίδια ώρα, τάσεις σταθεροποίησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε όλα τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης καταβάλλεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην Αχαΐα εντοπίζονται 81 μολύνσεις, 70 στο Ηράκλειο Κρήτης, 61 στην Κοζάνη και 99 στη Λάρισα. 50 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει η Πέλλα, ενώ 83 περιστατικά βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση από τον ΕΟΔΥ.

Δεν ανοίγουν την Δευτέρα mall, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια

Αρνητικοί για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των κέντρων αισθητικής αλλά και των φροντιστηρίων την επόμενη Δευτέρα είναι οι λοιμωξιολόγοι.

Οι ειδικοί συνεδρίασαν συζητώντας το θέμα των φροντιστηρίων, των κέντρων αισθητικής, των εμπορικών κέντρων και της κατάργησης του ραντεβού για τα καταστήματα και ψήφισαν αρνητικά στο άνοιγμά τους από τη Δευτέρα, μιας και τα χθεσινά κρούσματα ήταν αρκετά υψηλά για ακόμη μια φορά.

Το σκεπτικό που φαίνεται ότι επικράτησε είναι ότι επιθυμούν πρώτα να δουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος των καταστημάτων και των λυκείων και μετά να λάβουν τις όποιες αποφάσεις, ενώ έθεσαν και το ζήτημα του Πάσχα, που στόχος είναι να φθάσουμε ως εκεί με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα και χωρίς νέες εξάρσεις της πανδημίας. Ωστόσο, θα λειτουργήσει και πάλι το λιανεμπόριο στην Κοζάνη με τη μέθοδο του click away.

Κορωνοϊός όχι στο άνοιγμα των mall