Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Το απόγευμα της Τρίτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα, μαζί με την γεωγραφική τους κατανομή.

Σε 1.581 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, με το κέντρο της Αθήνας να καταγράφει το τελευταίο 24ωρο 443 περιστατικά. 224 μολύνσεις εντοπίστηκαν στα δυτικά προάστια της Αθήνας, ενώ 209 κατέγραψε η ΠΕ Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται σε 418.

Από το σύνολο των 3.313 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, 7 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 3.306 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Κορωνοϊός χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα καθώς έγινε γνωστή η είδηση πως εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης κορωνοϊού, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν την ιχνηλάτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρούσμα αυτό εντοπίστηκε στην Αθήνα, με την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενή να βρίσκονται σε εξέλιξη.

κορωνοϊός μετάλλαξη

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα είχε εντοπιστεί στην Πάτρα, σε άτομο που δεν έχει φύγει από τη χώρα, ούτε είχε επαφή που πρόσωπο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η ινδική μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική, όμως καλύπτεται από τα εμβόλια που κυκλοφορούν.