Μονή Πετράκη: «Το έκανα γιατί με αδίκησαν»

Οι νέες δηλώσεις του δράστη για την επίθεση με βιτριόλι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: «Το έκανα γιατί με αδίκησαν»

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις από την νέα επίθεση με βιτριόλι που σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη. Ο ιερέας στις νέες δηλώσεις που έκανε ισχυρίστηκε πως δεν καταλάβαινε τι έκανε ενώ η εκκλησία είναι η ζωή του.

Οι δηλώσεις του δράστη για τη Μονή Πετράκη

«Δεν αντιλήφθηκα ότι είναι κακό. Με αδίκησαν. Γι' αυτό το έκανα!». Αυτά φέρεται να υποστηρίζει ο ιερέας ο οποίος συνελήφθη χθες μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. O ίδιος εμφανίζεται σαν «αυτοκαταστροφικός» και τονίζει πως ό,τι έγινε σε βάρος του συνιστά μία απλή «σκευωρία».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, ο πελάτης του υποστηρίζει πως: «Έχω νοσηλευτεί σε κλινική στη Βέροια. Είναι σκευωρία. Η εκκλησία είναι η ζωή μου. Ήθελα να προσφύγω στο ΣτΕ. Δεν έχω καταλάβει τι έχω κάνει».

Ο συνήγορος του ιερωμένου είπε πως «ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τα θύματα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη "χημική ουσία" έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους μητροπολίτες

Μετά τις πρώτες εξετάσεις αποφασίσθηκε ο εγκλεισμός του 37χρονου ιερωμένου που έριξε καυστικό υγρό!

Ο συνήγορος του ιερομόναχου, Ανδρέας Θεωδορόπουλος, τον χαρακτήρισε «ψυχικά ασθενή», αναφέροντας παράλληλα πως ο άνδρας προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του και αποκαλύπτοντας πως ο πελάτης του τού είπε ότι αγόρασε την καυστική ουσία από το ίντερνετ, έναντι 40 ευρώ.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δράστη ότι είναι ψυχικά ασθενής, τότε θα παραιτηθεί. Ζήτησε δε, συγγνώμη από τα θύματα και αποκάλυψε πως ο πελάτης του τού είπε πως πλήρωσε τη χημική ουσία 40 ευρώ στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα, οι περιγραφές των μητροπολιτών σοκάρουν.