Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με εκκενώσεις οικισμών

Ενεργοποιήθηκε το 112

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με εκκενώσεις οικισμών

Mαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουλίου στην Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι, Πάστρας και της περιοχής Κολαΐτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά ενισχύθηκαν ξανά το βράδυ του Σαββάτου με 25 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, που μεταβαίνουν με το Α/Φ ATR της ΓΓΠΠ και με 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Συνολικά επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων, 27 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα λίγο πριν τα μεσάνυχτα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 για όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός και τους συνέστησαν να μείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών χαρακτηρίζοντας παράλληλα εξαιρετικά επείγουσα την κατάσταση.

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι.. διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr