Αναστέλλεται η λειτουργία της ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου

Είχε αγγίξει το 100% σε ποσοστό θνησιμότητας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αναστέλλεται η λειτουργία της ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τα ποσοστά θνησιμότητας που καταγράφηκαν, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου.

Από την Δευτέρα 12 Ιουλίου την προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αναλάβει η Ελένη Φιλιπποπούλου, δηλαδή η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία διοικεί και το νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ κρούσματα εντοπίστηκαν και σε γηροκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με το karvasaras, εδώ και αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο Αγρινίου έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία και έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό πολλές λειτουργίες του που αφορούν την λοιπή νοσηρότητα. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ και καιρό αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξουν ενέργειες προς την επαναλειτουργία του νοσοκομείου και για θέματα λοιπής νοσηρότητας και όχι μόνο κορωνοϊού.

κορωνοϊός ΜΕΘ Αγρίνιο

Όπως αναφέρει το karvasaras, μένει να φανεί αν η απόφαση αυτή πάρθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ή επειδή κρίθηκε ακατάλληλη η ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιατρικό προσωπικό θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ κορωνοϊού της Πάτρας, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Αγρινίου.

Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η Αιτωλοακαρνανία μένει χωρίς ΜΕΘ κορωνοϊού και όποιο περιστατικό προκύπτει θα μεταφέρεται σε νοσοκομεία εκτός νομού (Πάτρα, Ιωάννινα κλπ).

Εφιαλτική πρόβλεψη για τον κορωνοϊό από τον Νικόλα Καρπαβέλο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο διευθυντής της 2ης ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας ότι «με 1,5 εκατομμύριο ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε θύματα. Το μόνο όπλο που έχουμε για να κερδίσουμε τη ζωή μας είναι ο εμβολιασμός».

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η δυναμική της πανδημίας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα, με την χαλάρωση μέτρων στην κοινότητα, τους ανεμβολίαστους πάνω από 50 ετών, που είναι ο κύριος πληθυσμός που απασχολεί το σύστημα υγείας και την μετάλλαξη που κάνει τον ιό πιο επιθετικό.

Όπως και ο Χαράλαμπος Γώγος, έτσι και ο κ. Καπραβέλος προέβλεψε ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν τα κρούσματα, κι ότι σήμερα βιώνουμε την ηρεμία που προηγείται της καταιγίδας, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο- «είχαμε ηρεμία και είδατε τι πάθαμε το Νοέμβριο» είπε, προσθέτοντας ότι αν θέλουμε να διαχειριστούμε σωστά το 4ο κύμα θα πρέπει να πάρουμε μέτρα τώρα.

Σε αντίθεση περίπτωση προέβλεψε ότι θα φτάσουμε 15.000-20.000 κρούσματα και το σύστημα θα δεχτεί μεγάλη πίεση και η κατάρρευση του ΕΣΥ αφορά και τους υπόλοιπους ασθενείς, πλην αυτών με κορωνοϊό. Υπενθύμισε ότι στο δεύτερο κύμα δύο στους τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους έξω από τις ΜΕΘ, γιατί δεν υπήρχαν κρεβάτια, ενώ στο τρίτο κύμα ένας στους δυο.

«Δεν χρειάζεται να μας ”προειδοποιήσει” άλλο ο ιός τον μάθαμε» είπε, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητο τον εφησυχασμό. Παρότι, όπως είπε το σύστημα υγείας δεν πιέζεται από όσους ασθενούν σε μικρότερες ηλικίες, υπενθύμισε ότι ο πρώτος που κόλλησε την μετάλλαξη Δ είναι ένας 40χρονος μοναχός, που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Παπανικολάου... διαβάστε τη συνέχεια για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο Athensmagazine.gr