Ουκρανία: Συγκλονίζει η μαρτυρία του Μιχάλη στο T-Live - Δεν μπορεί να φύγει από την χώρα

Οι ''σκληρές'' εικόνες που μετέδωσε

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ουκρανία: Συγκλονίζει η μαρτυρία του Μιχάλη στο T-Live - Δεν μπορεί να φύγει από την χώρα

12η μέρα φρίκης είναι η σημερινή 7/3 για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Ενώ, πριν λίγα εικοσιτετράωρα οι Έλληνες ανταποκριτές χρειάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς οι συνθήκες πλέον στην γείτονα χώρα δεν ήταν ευνοϊκές για τους δημοσιογράφους, συγκλονίζει η αποκάλυψη του Μιχάλη που ζει στην Ουκρανία και εξομολογήθηκε την δική του μαρτυρία στο T-Live.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Μιχάλη από την Ουκρανία στο T-Live

Ο Μιχάλης ζει στο Χάρκοβο τα τελευταία χρόνια και κατάφερε να μεταδώσει τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην πόλη. Ο ίδιος ανέφερε πως οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν στον δρόμο διότι υπάρχει ο κίνδυνος να σκάσει δίπλα τους μια βόμβα, ενώ την ίδια ώρα η πόλη έχει ερημώσει και παρόλο που δεν υπάρχουν στρατιώτες, οι βόμβες είναι εκεί και πέφτουν διαρκώς.

Μάλιστα, περίπου 600 μέτρα από το σπίτι του βομβαρδίστηκε μια πολυκατοικία ενώ ανέφερε πως τα super market δεν έχουν νερά και χρειάζεται να μετακινούνται περίπου ένα χιλιόμετρο για να φτάσουν στην πηγή και να βρουν πόσιμο νερό.

Ο Μιχάλης απαγορεύεται να φύγει από την χώρα εξαιτίας του στρατιωτικού νόμου ωστόσο το μόνο πράγμα που θα ήθελε είναι να επανέλθει η ζωή του στο κανονικό.

Τα σπαρακτικά λόγια του Σταύρου Ιωαννίδη από το μέτωπο στην Ουκρανία

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιστροφή τους, από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής "Σαββατοκύριακο παρέα" το πρωί την Κυριακής 6/3.

Για πολλές μέρες, η σκέψη και η αγωνία όλων των Ελλήνων, δεν ήταν μόνο στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και στους Έλληνες ομογενείς μας, αλλά και στους ανταποκριτές που είχαν σταλεί στον πόλεμο ώστε να μεταφέρουν τι συμβαίνει εκεί.

Ο γνωστός δημοσιογράφος βρισκόταν στη Μαριούπολη και περιέγραφε λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβαιναν στην Ουκρανική πόλη μετά την εισβολή των Ρώσων, τώρα που επέστρεψε σώος και αβλαβής στην Ελλάδα, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για την οδύσσεια που βίωσε μαζί με άλλους εκπροσώπους του Τύπου από τη χώρα μας όσο βρισκόταν εκεί.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Ιωαννίδης, το ταξίδι της επιστροφής ήταν και το πιο δύσκολο και με αβεβαιότητα καθώς δεν ήξεραν αν θα κατάφερναν να περάσουν. "Πηγαίναμε λίγο στα τυφλά" είπε.

"Όταν φτάσαμε στη Μαριούπολη, είδαμε μία πόλη που δεν αναγνωρίζαμε πλέον. Οι κάτοικοι δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι θα γίνει πόλεμος. Κάνοντας το ρεπορτάζ στα χωριά όπου ζουν πάρα πολλοί Έλληνες ήταν πολύ χαρούμενοι άνθρωποι, μας άνοιξαν τα σπίτια τους. Μας έδειξαν πραγματική αγάπη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί έχουν εξαφανιστεί από βομβαρδισμούς πολλά χωριά. Αυτά τα χωριά που έσφυζαν από ζωή''.

"Το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στις περιοχές αυτές είναι ανείπωτο".