Έφυγε από την ζωή η σχεδιάστρια μόδας Κατερίνα Χατζηδιάκου γνωστή και ως Kathy Heyndels

Θλίψη στον χώρο της μόδας

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Έφυγε από την ζωή η σχεδιάστρια μόδας Κατερίνα Χατζηδιάκου γνωστή και ως Kathy Heyndels

Ένα δυσάρεστο γεγονός έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας 18/07 και βύθισε στη θλίψη τον χώρο της μόδας. Μια από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες σχεδιάστριες μόδας, η Κατερίνα Χατζηδιάκου έφυγε από τη ζωή, με την είδηση να σοκάρει τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όλο τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Kathy Heyndels – όπως ήταν γνωστή – άφησε την τελευταία της πνοή και το δυσάρεστο γεγονός έγινε γνωστό μέσα από τα social media του οίκου μόδας. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η ανάρτηση - ανακοίνωση για το θάνατο της Κατερίνας Χατζηδιάκου

«Με μεγάλη μας λύπη, σήμερα, η δική μας @kathyheyndels ή όπως οι περισσότεροι την γνώριζαν, η Κυρία Καίτη μας άφησε. Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο!» έγραψε η ανάρτηση στο Instagram.

Κατερίνα Χατζηδιάκου γνωστή και ως Kathy Heyndels

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Χατζηδιάκου

Η Κατερίνα Χατζηδιάκου, γνωστή και ως Kathy Heyndels έκανε μια άκρως επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας, με διαχρονική αναγνώριση. Με τη δράση της επί 65 συναπτά έτη κατέστη «σταθερή αξία». Η δική της διαδρομή είναι, βέβαια, κάπως ασυνήθιστη. Δεν ξεκίνησε στην Ελλάδα για να γίνει στη συνέχεια γνωστή στο εξωτερικό, αλλά το αντίθετο.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστή στους κύκλους της κοινωνίας των Bρυξελλών, όπου ζούσε και δημιουργούσε σχεδιάζοντας μοναδικά φορέματα και νυφικά για την υψηλή πελατεία της. Eκεί, στην «καρδιά της Eυρώπης, έχτισε τον δικό της οίκο, με αφετηρία ένα μικρό ατελιέ.

Tα χρόνια που ακολούθησαν η φήμη της ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αλλά εκείνη, το 1983 αποφάσισε να κάνει το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα, στη γενέτειρά της Aθήνα. Ξεκινώντας την ελληνική περίοδο της καριέρας της με πρώτο «σταθμό» το ατελιέ της στο Kολωνάκι. Στην πορεία ήρθαν κι άλλα καταστήματα, στο κέντρο, στην Kηφισιά, στο Golden Hall.

Ο γιος της, Γιάννης Τόγκος, ακολούθησε τα χνάρια της μητέρας του βάζοντας και την προσωπική του «σφραγίδα» στην εξέλιξη του οίκου και αναλαμβάνοντας πλήρως την επιχείρηση από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80.