Τέμπη: Ανατριχιαστικό βίντεο - Η συγκλονιστική στιγμή που οι πυροσβέστες απεγκλωβίζουν ακόμη μία σορό από τα καταπλακωμένα βαγόνια

Ανείπωτη τραγωδία...

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: Ανατριχιαστικό βίντεο - Η συγκλονιστική στιγμή που οι πυροσβέστες απεγκλωβίζουν ακόμη μία σορό από τα καταπλακωμένα βαγόνια

Δίχως τέλος είναι η τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28/3 στα Τέμπη μετά την μετωπική τρένων, με τα τρία πρώτα βαγόνια του Ιntercity που ήταν γεμάτα ως επί το πλείστον με φοιτητές ακόμη να μην έχουν πλήρως προσεγγιστεί -δείτε εδώ την πρώτη κατάθεση του σταθμάρχη.

Το δεύτερο βαγόνι καταπλάκωσε το πρώτο και κάηκαν με αποτέλεσμα το έργο των διασωστών να καθίσταται δύσκολο, με τα επιβεβαιωμένα θύματα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής να είναι 36, ωστόσο οι δημοσιογράφοι όμως που βρίσκονται επί τόπου έχουν καταγράψει ακόμη 4 νεκρούς.

Δείτε επίσης: «Μην ανησυχείς ρε χαζό, με τρένο πάω» - Οργή και θρήνος στο Twitter μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Η συγκλονιστική στιγμή που οι πυροσβέστες απεγκλωβίζουν ακόμη μία σορό από τα καταπλακωμένα βαγόνια στα Τέμπη

Μάλιστα την ώρα που ο Νίκος Ευαγγελάτος ήταν στον αέρα και η ανταποκρίτρια του Μega Μαρία Γουγουτσά μετέδιδε το ρεπορτάζ καταγράφηκε ο απεγκλωβισμός του 42ου θύματος.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Σαββίνα Χατζηφωτίου, ξαδέλφη ενός αγνοούμενου.

«Δεν έχουμε κάποιο νέο. Αναμένεται να ανασυρθούν κάποιοι σωροί ακόμη και θα γίνει εξέταση DNA. Δεν υπάρχει πουθενά, έχουν γίνει ήδη οι έλεγχοι». Ο αγνοούμενος ήταν να ταξιδέψει με το 5ο βαγόνι αλλά ενδέχεται να άλλαξε το εισιτήριο για τοι 2ο όπου βρίσκεται το εστιατόριο. «Είναι πολλές οι ώρες που δεν έχουμε σημεία της ζωής του, Ταξίδευε μόνος του. Είχε έρθει σπίτι μού λόγω των εορτών και επέστρεψε γιατί έπρεπε να γυρίσει στη δουλειά. Ήταν 23 ετών».

Το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά για την τραγωδία

H κυβέρνηση της Γαλλίας θέλησε να δείξει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη προς την Ελλάδα με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να στέλνει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε tweet τόσο στη γαλλική όσο και στην ελληνική γλώσσα, στο οποίο έγραψε για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Παράλληλα, σε σημερινή του ανακοίνωση 1/3 με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» του, διευκρινίζοντας ότι «επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του για την παροχή στήριξης της Γαλλίας».