Ταξίδι στη Μαδρίτη με τον Νίκο Κοκλώνη

Συνεχίζεται η περιπλάνηση!

Ταξίδι στη Μαδρίτη με τον Νίκο Κοκλώνη

O Nίκος Kοκλώνης και η Kωνσταντίνα Σπυροπούλου συνεχίζουν την περιπλάνησή τους στην Ισπανία, από την πιο ζωντανή πόλη της Ευρώπης, τη Μαδρίτη, μέχρι το παραμυθένιο Τολέδο...

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο επεισόδιο, όπου κάτω από τα φώτα της ισπανικής πρωτεύουσας η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αποκάλυψε αν τελικά βρήκε τον έρωτα της ζωής της και τι πραγματικά συνέβη στο «Survivor», αυτήν την Κυριακή στις 17.50 o Νίκος και η Κωνσταντίνα επισκέπτονται το διάσημο εστιατόριο Bola, το οποίο άνοιξε το 1870 και έχει πεντανόστιμα καστιλιάνικα παραδοσιακά πιάτα, και μαγειρεύουν με τη βοήθεια της σεφ Cocido Madrileno.

Αφού επισκέπτονται αξιοθέατα της πόλης όπως την Plaza Real, το ιστορικό Δημαρχείο, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ATOCHA και τη σημαντικότερη πλατεία Puerta de Sol, αποχωρούν με τις αποσκευές τους γεμάτες αναμνήσεις, με προορισμό, προς τα νότια, το Τολέδο, ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Εκεί επισκέπτονται το σπίτι του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, μουσεία, εκκλησίες, γεύονται παραδοσιακές λιχουδιές και μας δείχνουν τα αξιοθέατα της πόλης.

Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα, μας παρουσιά- ζουν το Μουσείο Prado που διαθέτει μια από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, και συγκεκριμένα ένα μεγάλο πλήθος πινάκων από τον 14ο ως τις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά και το Πάρκο El Retiro, το σημαντικότερο δημόσιο πάρκο της Μαδρίτης, το Βασιλικό Παλάτι, την Γκραν Βία, την Πλατεία Οριέντε, όπου βρίσκονται οι Βασιλικοί Κήποι και στα δυτικά της η Βασιλική Όπερα, και τον νούμερο ένα γαστρονομικό προορισμό, Mercado San Miguel.

XΡΗΣΙΜΑ TIPS

  • Το Μουσείο του Prado έχει μια από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, και συγκεκριμένα ένα μεγάλο πλήθος πινάκων από τον 14ο ως τις αρχές του 19ου αιώνα.
  • Το Τολέδο βρίσκεται κεντρικά της χώρας, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη. Από το 1986 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ στο παρελθόν (1085-1559) υπήρξε πρωτεύουσα της ισπανικής αυτοκρατορίας, ισχυρό θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο, αποτελώντας μια ολόκληρη πόλη μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής.
  • Το Πάρκο El Retiro βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ανήκε μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα στην ισπανική μοναρχία, ενώ είναι σήμερα το σημαντικότερο δημόσιο πάρκο της Μαδρίτης.
  • Το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης βρίσκεται απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα. Το παλάτι είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και επίσημη οικία της βασιλικής οικογένειας.
  • Η Γκραν Βία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός δρόμος της πόλης και είναι γνωστή και ως ισπανικό Broadway.
  • Με ιστορία που ξεπερνάει τα 100 χρόνια (ιδρύθηκε το 1916), το Mercado San Miguel μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αρχιτεκτονικής με γυαλί και σιδηροκατασκευή.
  • Γύρω από την πλατεία Οριέντε στέκουν 20 αγάλματα μοναρχών της Ισπανίας κατανεμημένα σε δύο σειρές στην ανατολή και στη δύση, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν μεταξύ 1750 και 1753.

FOLLOW CELEBRITY TRAVEL

FB: CelebrityTravelGR

INSTAGRAM: CelebrityTravelGR

TWITTER: TravelCelebrity

#CelebrityTravelGR