«Πήγε να με σκοτώσει» - Το άγνωστο περιστατικό που αποκάλυψε ο Μανούσος Μανουσάκης

Τι συνέβη;

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Πήγε να με σκοτώσει» - Το άγνωστο περιστατικό που αποκάλυψε ο Μανούσος Μανουσάκης

Η εκπομπή «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη ασχολήθηκε με την καρποφόρα γη και τη στροφή πολλών Ελλήνων στις καλλιέργειες κόντρα στους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης.

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης -ο οποίος πρόσφατα μίλησε για το δεύτερο κύκλο της σειράς Κόκκινο Ποτάμι που σκηνοθετεί - αποκάλυψε την ενασχόλησή του με τις ελιές, κάτι που πολλοί σίγουρα δεν γνώριζαν για εκείνον αλλά και ο Δημήτρης Καμπουράκης μίλησαν σχετικά στην παρουσιάστρια και συγγραφέα.

Οι δηλώσεις του Μανούσου Μανουσάκη

«Οι γονείς της γυναίκας μου ήταν στο Σικάγο και δεν υπήρχε επιμέλεια για το κτήμα. Μου είπε η Μαρία να βάλουμε 50 δέντρα για το σπίτι και γύρισε σε 15 ημέρες και είδε 2.200 δέντρα και πήγε να με σκοτώσει.

«Δεν ήταν ξαφνικός έρωτας, ήταν ντροπή να έχεις αυτή τη γη και να την αφήσεις ρημαδιό, να μην κάνεις κάτι για αυτή τη γη εφόσον είχα τα μέσα και τον τρόπο, γιατί είναι και ένα οικονομικό θέμα σε αυτό. Ήταν μία άλλη ενασχόληση, μία άλλη διέξοδος σκέψης, μία άλλη κοινωνία ανθρώπων με την οποία γνωρίστηκα. Η πολυφωνία είναι πολύτιμη, να γνωρίζεις άλλους τρόπους σκέψης.

Εδώ κάτι συμβαίνει υπάρχει γη και ουρανός, έρχεσαι σε επαφή με τα βασικά στοιχεία. Δεν είχα γνώσεις μόνο ότι τηγανίζεις πατάτες τηγανιτές με το λάδι. Το κάθε δέντρο είναι ερωτεύσιμο, έχει τα χούγια του, τις παραξενιές του.

Έχει έναν χαρακτήρα, βλέπεις τη δυσπραγία του και την ευτυχία του, όπως ο άνθρωπος. Εκεί καταλαβαίνεις το πραγματικό σου μέγεθος στην πόλη περπατάς και νομίζεις ότι είσαι άρχοντας».

Για τη δική του σχέση με τη γη μίλησε και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Λίγα λόγια για την ζωή και την καριέρα του Μανούσου Μανουσάκη

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film School) στην Αγγλία. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά στον κινηματογράφο.

Μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν η ταινία Βαρθολομαίος το 1973. Στην ταινία αυτή είχε τριπλό ρόλο καθώς έγραψε το σενάριο και έκανε την σκηνοθεσία και την παραγωγή αυτής.

Η ταινία απέσπασε ειδική μνεία στο "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Ρέμο" του 1973, αλλά στην Ελλάδα απαγορεύτηκε από τη χούντα. Ακολούθησαν κι άλλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως "Άρχοντες" το 1978, "Η Σκιάχτρα" το 1985 ενώ συμμετείχε στις ταινίες "Σουβλίστε τους! Έτσι θα πάρουμε το κουραδόκαστρο" και "Το τραγούδι της επιστροφής" είχε παρουσία ως ηθοποιός.

Μανούσος Μανουσάκης σεξουαλική παρενόχληση

Στα μέσα τις δεκαετίας του 1980 έκανε τα πρώτα του βήματα ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την σκηνοθεσία των σειρών: "Καλλικαντζαροδουλειές" (1985-1986), "Μικρογραφίες" (1986-1987) και "Τα καλύτερά τους χρόνια" (1989).

Το όνομά του έχει συνδυαστεί με τη σκηνοθεσία και παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ιδιωτική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα. Οι δραματικές σειρές οι οποίες σκηνοθέτησε βασίζονται σεναριακά σε απαγορευμένους έρωτες, ενώ κάποιες από αυτές θεωρούνται οι πιο επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στον κινηματογράφο έχει υπογράψει σκηνοθετικά τις ταινίες "Παραλάβατε διορισμόν" το 1996, "Κόκκινος δράκος" το 1998 και "Ουζερί Τσιτσάνης" το 2015.