Πάνος Σόμπολος: «Σιγά μην στεναχωριέται ο παρουσιαστής ή ο ρεπόρτερ»

Ο δημοσιογράφος ήταν ξεκάθαρος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Πάνος Σόμπολος: «Σιγά μην στεναχωριέται ο παρουσιαστής ή ο ρεπόρτερ»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Πάνος Σόμπολος στον Ισίδωρο Φίκαρη και την κάμερα της εκπομπής «Γεια σου» το μεσημέρι του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο «πατριάρχης» του αστυνομικού ρεπορτάζ μίλησε για τις δεκαετίες του στον χώρο της δημοσιογραφίας, και πήρε θέση για όσα διαδραματίζονται στις τηλεοπτικές εκπομπές μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα.

Αρχικά ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέφερε πως: «Η δημοσιογραφία είναι επάγγελμα-λειτούργημα. Συμπλήρωσα συντάξιμα χρόνια με το παραπάνω. Εμείς οι παλιότεροι πρέπει να φεύγουμε για να έρχεστε εσείς τα νεότερα παιδιά. Η δημοσιογραφία σήμερα ξεφεύγει σήμερα ξεφεύγει λίγο περισσότερο από παλιά. Ίσως γιατί πουλάνε κουτσομπολίστικα πράγματα περισσότερο».

Δείτε επίσης: «Μου έλεγε αστυνομικός ότι την απομαγνητοφώνησαν και...» - Ο Πάνος Σόμπολος ξεκαθαρίζει για την συνέντευξη της Πισπιρίγκου & του Δασκαλάκη από τον γιο του

Η αναφορά του Πάνου Σόμπολου στις δηλώσεις Νταλάρα

Όσον αφορά τον Γιώργο Νταλάρα και το ξέσπασμα που είχε απέναντι στους ρεπόρτερ, ανέφερε: «Εμείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε εκεί. Η αντίδραση είναι είδηση, αλλά όχι αν την προκαλούμε εμείς για να κάνουμε τηλεθέαση. Όταν βλέπεις ότι ο άλλος σε προσέβαλλε, δεν το βγάζεις, το προσπερνάς. Ο δημοσιογράφος δεν είναι εισαγγελέας, ούτε δικαστής».

Και συμπλήρωσε: «Είμαι εναντίον των θεατρινισμών που γινόμαστε... ηθοποιοί οι δημοσιογράφοι. Βάζω παραπάνω δήθεν αντίδραση, ότι "ωχ στεναχωριέμαι κι εγώ". Σιγά μην στεναχωριέται ο παρουσιαστής ή ο ρεπόρτερ. Ό,τι και να συμβαίνει, το κρατάς μέσα σου. Δεν είναι η δουλειά σου να παίζεις θέατρο για να αυξήσεις την τηλεθέαση».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στις κάμερες που κυνηγούν επωνύμους, δηλώνοντας: «Επόμενο είναι να κυνηγούν οι κάμερες τον σελέμπριτι γιατί αυτός πουλάει. Το θέλει ο κόσμος και, αφού το θέλει ο κόσμος, το δίνεις. Όμως και εδώ χρειάζονται όρια. Είναι ο τρόπος που του φέρεσαι. Φέρεσαι σωστά; Του κάνεις ερωτήσεις σωστές ή του κάνεις ερωτήσεις για να εκνευριστεί και να κερδίσεις εσύ τηλεθέαση;»