Τέμπη: Συγκινεί η Μαρία Καρυστιανού για την 20χρονη Μάρθη - «Τη δύναμη μου τη δίνει το παιδί μου! Ξέρω ότι θα ήθελε...»

Η ιδιαίτερη εξομολόγηση για την κόρη της μετά την ανατριχιαστική ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI

Η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, πριν από ένα χρόνο, πραγματοποίησε μία ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία ανατρίχιασε (δείτε την εδώ).

Μετά την ομιλία της, παρόλο που αποφεύγει να μιλά σε εκπομπές, αποφάσισε να παραχωρήσει και κάποιες δηλώσεις στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, οι οποίες προβλήθηκαν την Τρίτη 19 Μαρτίου. Η ίδια εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη δικαιοσύνη που αποζητά για τις ψυχές που χάθηκαν μαζί με το παιδί της εκείνο το μοιραίο βράδυ, που δεν αποδίδεται, εξηγώντας πως η κόρη της συνεχίζει να της δίνει δύναμη ώστε να συνεχίζει τον αγώνα της.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού για το δυστύχημα στα Τέμπη

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που έγινε. Αισθανόμαστε ότι έχουμε δίπλα μας έναν ισχυρό σύμμαχο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη σεμνότητα και την αγάπη με την οποία μας υποδέχτηκαν. Η καταγγελία αφορά το κράτος δικαίου. Το ότι είχαμε μία παρέμβαση κυβερνητική στην αλλοίωση του χώρου, αμέσως μετά το δυστύχημα, και φυσικά όλες αυτές οι παραλείψεις και η αδιαφορία από το μέρος του πρώην υπουργού Μεταφορών, ο οποίος όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε την 717, προκειμένου τα τρένα να κυκλοφορούν με ασφάλεια, αλλά ούτε καν φρόντιζε να συντηρεί όπως πρέπει τις υποδομές των σιδηροδρόμων και μάλιστα υποστελέχωνε κιόλας τους σιδηροδρόμους, κάνοντας την ελάχιστη ασφάλεια που υπήρχε, μηδαμινή. Αυτή ήταν η καταγγελία. Και φυσικά η παντελής απουσία της δικαιοσύνης στο θέμα μας, καθώς βλέπουμε αδιανόητα πράγματα να συμβαίνουν και απίστευτες παρεμβάσεις, αλλά δε βλέπουμε κανέναν εισαγγελέα να κάνει σωστή δουλειά», είπε αρχικά

«Είναι ντροπιαστικό να ζητάμε τη δικαιοσύνη, όχι μέσα στους χώρους της Ελλάδας, αλλά στην Ευρώπη. Ακριβώς γιατί ο θεσμός της δικαιοσύνης έχει καταλυθεί στην Ελλάδα. Η δικαιοσύνη για εμάς είναι να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, αλλά και ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Να εξασφαλιστεί ότι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι το πιο σημαντικό σε μία κοινωνία», πρόσθεσε.

«Αυτή τη δύναμη μου τη δίνει το παιδί μου. Τη νιώθω συνέχεια δίπλα μου. Την αντλώ από το παιδί μου, που δεν έχω πια δίπλα μου και γι’ αυτό φωνάζω. Νιώθω πάντα δίπλα μου το παιδί μου. Αγωνίζομαι για εκείνη και την αισθάνομαι συνεχώς δίπλα μου. Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει τίποτε άλλο, δηλαδή απλά να πενθεί, να μην αποζητά τη δικαίωση για τη μνήμη της. Αυτό θα ήθελε να κάνω, το ξέρω, και φυσικά το ίδιο νιώθουν όλοι. Όλοι αγωνιζόμαστε για να δικαιώσουμε τα παιδιά μας», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η Μαρία Καρυστιανού - «Ήταν το τέλος της ζωής της κόρης μου, και το τέλος της δικής μου ψυχής»