Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Το αγόρι μου φεύγει φαντάρος... Να τον περιμένω ή να απομακρυνθώ από τη σχέση";

Δες τι πρέπει να κάνεις!

Σχέσεις 14.05.2019 15:20

Ο στρατός είναι ακόμα στις ζωές μας και, αν και κανείς δεν χαίρεται με αυτό, είναι μία πραγματικότητα που δεν γίνεται να αγνοήσουμε. Τα αγόρια τρέμουν την ώρα και τη στιγμή που θα πρέπει να διακόψουν τη ζωή τους για 9 μήνες, ποιος ξέρει με ποιον στην από κάτω κουκέτα, και τα κορίτσια ξέρουν ότι έρχονται δύσκολες στιγμές όταν θα τα μπλέξουν με κάποιον που δεν έχει βγάλει στρατιωτικό ακόμα.

Θα μείνεις με ένα αγόρι που το καλεί η πατρίδα ή καιρός να πάμε παρακάτω άντε καρδιά μου κι άσπρο πάτο;

Πόσο καιρό είστε μαζί;

Τον γνώρισες την προπαραμονή του στρατού ή έχετε ζήσει μαζί μία Ολυμπιάδα; Έχει δοκιμαστεί η σχέση αυτή στο χρόνο ή απλώς είστε μαζί χαλαρά και δεν τρέχει και τίποτα; Δεν σημαίνει ότι η χρονική διάρκεια σημαίνει απαραίτητα και σχέση με επιτυχία, αλλά έχει υπάρξει μία τριβή και γνωρίζετε ο ένας τις δυσκολίες και τις ευκολίες του άλλου.


Τόνε θες πολύ;

Κακά τα ψέματα, όσο υποστηρικτική και να θες να φανείς, αν δεν ποθείς ένα αγόρι, είναι κάπως δύσκολο να τον περιμένεις μέχρι να βγει από το στρατό. Δεν είναι τόσο το πρακτικό θέμα της απιστίας, όσο το ότι θα δυσκολευτείς να έχεις μία λειτουργική καθημερινότητα χωρίς να σου λείπει πολύ ενώ είναι στο Σουφλί.


Τι είδους σχέση είχατε πριν το στρατό;

Μία σχέση που έχει βασιστεί κυρίως στην απόσταση, δεν θα έχει καμία διαφορά λόγω στρατού. Απλώς δεν θα μπορείτε να κάνετε Skype με την ίδια ευκολία και θα πρέπει να είσαι έτοιμη να βλέπεις το αγόρι σου χωρίς μούσια και χωρίς πλούσια μαλλιά.


Μπορείς να τον περιμένεις;

Θέλω να πω, και η Πηνελόπη περίμενε τόσα χρόνια αλλά δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την έννοια του χρόνου και δεν χρειάζονται ένα σύντροφο σε καθημερινή βάση. Εάν όμως ανήκεις στην κατηγορία ‘η σχέση μου είναι το σημαντικότερο πράγμα και πρέπει να είμαστε μαζί κάθε μέρα’, είσαι σίγουρη ότι θα αντέξεις την αναμονή;


Συζήτησέ το.

Άφησα για το τέλος το προφανές, γιατί δεν είναι πάντα προφανές. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, ή μία ανατροπή δεδομένων, σε μία σχέση, τείνουμε να μην το συζητάμε, να το κάνουμε γαργάρα και να στύβουμε το κεφάλι μας μέχρι να βρούμε μία λύση. Ρώτησέ τον τι σκέφτεται γιατί μπορεί να εκπλαγείς. Δεν αποκλείεται να θέλει να διακόψει τη σχέση γιατί μπορεί να μην αντέχει να σκέφτεται ότι εσύ τριγυρνάς αεράτη στα μπαρ και πίνεις με ξένα παλικάρια. Μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι θα συνεχίσετε μαζί και νιώθει πολύ καλά με όλο αυτό. Ίσως να χρειαστεί να κάνετε κάποιες μικροαλλαγές στη μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να περάσετε και οι δύο το στρατό αναίμακτα.

Όταν ξαφνικά σου λέει ότι «πνίγεται» και πως θέλει το «χρόνο» του. Τι κάνεις;

Κι εκεί που η σχέση σας κυλάει, νιώθεις ένα μούδιασμα, μια δυσκολία στις κινήσεις του και ξαφνικά σου σκάει την επική ατάκα: «Θέλω λίγο χρόνο!» Όχι, δεν θέλει να χωρίσετε, αλλά νιώθει πιεσμένος και θέλει λίγο χώρο. What?

Για ποιο πράγμα ακριβώς δεν διευκρινίζει. Ασάφειες. Τι συμβαίνει όταν ένας άντρας ζητάει το χωροχρόνο του;

Άντρες που εκεί που είσαι μαζί τους ξαφνικά αρχίζουν να «πνίγονται» και να δηλώνουν ότι θέλουν λίγο χρόνο; Τι σημαίνει αυτό; Γιατί το κάνει; Εμείς τί πρέπει να κάνουμε; Πώς το χειριζόμαστε;

Όταν, λοιπόν, ο σύντροφός σου λέει ότι χρειάζεται παραπάνω χρόνο για τον εαυτό του, χωρίς να θέλει να χωρίσετε, τι μπορεί να εννοεί;


Το πιο πιθανό είναι να βιώνει κάποια προσωπική σύγκρουση μέσα στη σχέση. Μπορεί, δηλαδή, να νιώθει πίεση λόγω των απαιτήσεων και των προσδοκιών οι οποίες προκύπτουν μέσα από τη δέσμευση. Όσο πιο εγκλωβισμένος θεωρεί πως είναι, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να επιθυμεί να απομακρυνθεί από σένα.


Τις περισσότερες φορές, φαίνεται να ισχύει κάτι από τα παρακάτω:


1. Υπάρχει τρίτο πρόσωπο: Κάποια άλλη γυναίκα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του, με αποτέλεσμα να επιθυμεί να βγει μαζί της, αμφισβητώντας τα συναισθήματά του για σένα.

2. Έχει να κάνει με σένα: Έχει αρχίσει να αισθάνεται πως είσαι συναισθηματικά εξαρτημένη από εκείνον, μπαίνοντας στη διαδικασία του να πρέπει να σου παρέχει διαρκώς επιβεβαίωση για τις ανασφάλειες σου. Ίσως, πάλι, να «πνίγεται» από την κυριαρχική ή ελεγκτική συμπεριφορά σου. Είναι, επίσης, πιθανό να σε νιώθει αρκετά εγωκεντρική και απρόσιτη.

3. Έχει να κάνει με εκείνον: Κάτι μέσα στη σχέση, του δημιουργεί ανασφάλεια. Μπορεί να έχει να κάνει με το ότι θεωρεί πως υστερεί σε κάτι σε σχέση με σένα (π.χ. οικονομική άνεση, μόρφωση, εργασία) ή με το ότι αντιλαμβάνεται πως πολλοί άνδρες θα ήθελαν να είναι μαζί σου. Ίσως, βέβαια, να μην αντέχει τις εντάσεις που δημιουργούνται μεταξύ σας, μπαίνοντας διαρκώς στη διαδικασία να πρέπει να απολογείται ή να δίνει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Πολλές φορές το: «χρειάζομαι χρόνο για τον εαυτό μου» μπορεί να αποτελεί έναν πιο ευγενικό και ανώδυνο τρόπο για να σου πει: «χωρίζουμε».

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ


Εάν νιώθεις πως μπορείς να δεχτείς την απόσταση που σου ζητάει, να τι μπορείς να κάνεις:
-Ζήτησέ του να σου ορίσει πόσο χρόνο περίπου υπολογίζει πως χρειάζεται μακριά σου.Είναι δικαίωμά σου να ξέρεις. Άλλωστε, δεν μπορείς να είσαι γενικά διαθέσιμη για κείνον.

-Άφησέ τον να φύγει και να συνειδητοποιήσει πως πραγματικά θα είναι η ζωή του μακριά σου. Λειτούργησε με αυτοπεποίθηση και προσπάθησε να μην πέσεις στην παγίδα του να προσπαθείς με διάφορους τρόπους να είσαι παρούσα στη ζωή του κατά τη δεδομένη περίοδο.

-Όσο είστε χωριστά, απόφυγε να του στέλνεις μηνύματα ή να τον παίρνεις τηλέφωνο. Σίγουρα δεν είναι βοηθητικό το να τον κατασκοπεύεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή να προσπαθείς να εκμαιεύσεις πληροφορίες για εκείνον από τους κοινούς σας φίλους και γνωστούς.

-Έλα σε επαφή με το συναίσθημά σου. Κλάψε, φώναξε, εξωτερίκευσε όλα όσα νιώθεις προκειμένου να αποφορτιστείς. Στη συνέχεια, στρέψε την προσοχή σου στον εαυτό σου. Μάθε όχι μόνο να ζεις χωρίς εκείνον, αλλά αγαπώντας τον εαυτό σου.

Η φράση: «Χρειάζομαι το χρόνο και χώρο μου» μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση, πανικό και αίσθημα απόρριψης. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα πάντα κάτι κακό. Συχνά, βοηθά το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του. Το θέμα είναι να καθορίσετε ως σύντροφοι τι είναι αυτό που πραγματικά ΕΣΕΙΣ θέλετε! Ο ειλικρινής διάλογος και τα σαφή όρια μέσα στη σχέση, λειτουργούν προστατευτικά και μειώνουν τον φόβο πως ο/η σύντροφός σου προσπαθεί να σε ελέγξει ή να σε «πνίξει», κάνοντάς σε έτσι να χάσεις τον εαυτό σου.
Έρχεται, όμως, και κάποια στιγμή που δεν έχει νόημα να προσπαθείς με νύχια και με δόντια να διατηρήσεις τη σχέση σου. Άσε τον να φύγει…Άλλωστε, το να προσπαθείς να κρατήσεις έναν άντρα ο οποίος έχει ήδη αποφασίσει πως δεν επιθυμεί να μείνει άλλο στη σχέση, είναι σαν να προσπαθείς να κρατήσεις το νερό μέσα στη χούφτα σου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

6+1 μυστικά για μια όμορφη και υγιή σχέση!

Τι κάνεις όταν η βαρεμάρα χτυπάει την σχέση σου;

Διαβάστε περισσότερα θέματα σχέσεων στο Youweekly.gr!

Share