Έτσι θα κρατήσω τα έντομα μακριά και στο εξοχικό!

Αρθρογράφος: Μαρία Παπαθανασίου
Μαρία Παπαθανασίου
Έτσι θα κρατήσω τα έντομα μακριά και στο εξοχικό!

Tα σχολεία τελείωσαν, οι σχολικές τσάντες έκλεισαν και οι ταξιδιωτικοί σάκοι άνοιξαν. Τα ρούχα, τα μαγιό και όλα τα απαραίτητα για τη θάλασσα είναι έτοιμα. Διαβάστε παρακάτω…

Η διάθεσή μας είναι σούπερ καλοκαιρινή και ανέμελη, με τα παιδιά να έχουν ήδη βάλει τα tablets και τα βιβλία στον σάκο. Τα πρώτα είμαι σίγουρη πως θα τα ανοίξουν αλλά για τα δεύτερα δεν παίρνω και όρκο…

Όπως καταλάβατε είμαστε στο παρά πέντε για να φύγουμε μακριά από την πόλη και το άγχος και να αποδράσουμε στον δικό μας παράδεισο, το εξοχικό μας δίπλα στη θάλασσα, όπου η μέρα θα περνάει με ατέλειωτες ώρες στην παραλία, μεσημεριανή σιέστα και απογευματινά παιχνίδια στον κήπο με την μπάλα - μην ξεχνιόμαστε, λόγω Μουντιάλ το ποδόσφαιρο θα έχει την τιμητική του. Κι εννοείται πως οι γείτονες ήδη μας περιμένουν - μάλιστα μας έχουν πει πως κάνουν "προθέρμανση" για ατέλειωτες ώρες μπιρίμπας.

Οι βαλίτσες είναι έτοιμες, το ίδιο και η τσάντα με τα απαραίτητα. Εννοείται πως δεν θα ξεχάσω να πάρω μαζί μου προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, μακριά από έντομα που μπορούν τα άτιμα στο πι και φι να μας χαλάσουν την καλοκαιρινή μας διάθεση.

Ο… κλήρος πάντα πέφτει στη μαμά που πρέπει να καθαρίσει και να ετοιμάσει το εξοχικό που έχει να ανοιχτεί από πέρυσι.

Πρώτος στόχος μου, να εξολοθρεύσω τα ανεπιθύμητα “κατοικίδια” που πολύ φοβάμαι πως θα μας περιμένουν με πολλή ανυπομονησία με το πού ανοίξουμε την πόρτα. Όμως δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Γιατί φέτος δεν φοβάμαι να αναμετρηθώ με τα μυρμήγκια, τις κατσαρίδες, τα κουνούπια. Γιατί φέτος έχω ένα μεγάλο σύμμαχο στο πλευρό μου που ακούει στο όνομα Baygon.

Η λύση απέναντι στις -ούτε να πω το όνομά τους θέλω- απαίσιες κατσαρίδες θα είναι άμεση και αποτελεσματική και η νίκη μου βέβαιη! Θα έχω μαζί μου τα πιο δραστικά όπλα: το Baygon αεροζόλ που θα τις οδηγήσει στην τελευταία τους κατοικία σε 6” (α ναι και θα συμπαρασύρει η δύναμή του και τις αραχνούλες φίλες του Spiderman) και το Baygon Powder με τα οποία θα κάνω την… επίθεσή μου σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Είναι ολοκαίνουριο προϊόν και είναι σε μορφή σκόνης, με αποτελεσματικότητα που διαρκεί 12 εβδομάδες! Κάτι μου λέει ότι αυτό το προϊόν θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο ντουλάπι και στο σπίτι στην Αθήνα.

Μόλις ξενοιάσουμε από τις φίλτατες παραπάνω “κυρίες”, θα καθίσουμε αναπαυτικά στη βεράντα με την υπέροχη θέα και θα ετοιμάσουμε όλοι μαζί το πρώτο ξεχωριστό μουντιάλ barbeque.

Η βραδιά θα κυλήσει όμορφα με γέλια και καλή παρέα, ενώ μερικές ώρες αργότερα θα χαρούμε τον πρώτο μας ήσυχο ύπνο στην εξοχή μακριά από θορύβους, αυτοκίνητα, φωνές και, χάρη στα δραστικά αντικουνουπικά προϊόντα του Baygon, μακριά από τα θορυβώδη κουνούπια, που πλέον έχουν μετατραπεί σε ελικοφόρα οπλικά συστήματα!

Εδώ το Baygon, που χρόνια τώρα γνωρίζει πολύ καλά πώς να τα αντιμετωπίσει, μας δίνει δύο επιλογές: τις κλασικές ταμπλέτες που τοποθετούνται στη Mat συσκευή και προσφέρουν προστασία έως και 10 ώρες και το Baygon Liquid υγρό, χωρίς άρωμα, που είναι ο δικός μου σύμμαχος εδώ και καιρό. Εννοείται πως και τα δύο προστατεύουν και από τα κουνούπι τίγρης (μα ποιος του έδωσε αυτό το όνομα, τέλος πάντων;).

Δεν σας είπα βέβαια για τις πολύ καλές τιμές και προσφορές που έχουν! Και στις ταμπλέτες και στο υγρό και στο κατσαριδοκτόνο αεροζόλ. Αλλά αυτές θα τις καταλάβετε αμέσως όταν φτάσετε στο ράφι του σούπερ μάρκετ!

Φορτώνω, λοιπόν, το αυτοκίνητο και σκέφτομαι πως φέτος όλα είναι υπέρ μου, για να κάνω μαζί με την οικογένειά μου τις καλύτερες διακοπές ever. Αλλά σίγουρα δεν θα κάνουν τα έντομα. Για αυτά θα είναι οι… τελευταίες τους!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!