Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας,από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας από τον Ηλία Μαμαλάκη

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας,από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει πολύ με τον πουρέ πατάτας. Τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με πληθωρικό πουρέ μελιτζάνας, που του πάει πολύ.

Διαδικασία Διαβάστε παρακάτω...

Ετοιμάζετε αρχικά τον πουρέ μελιτζάνας: Πλένετε τι μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις τρυπάτε με πιρούνι. Ανάβετε το γκριλ του φούρνου στο μέγιστο και τις ψήνετε μέχρι να καεί η φλούδα τους και να γίνει μαύρη. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Με προσοχή ανοίγετε τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι της σούπας αφαιρείτε την ψημένη σάρκα. Τη βάζετε σε ένα μπολ.

Δείτε ακόμη: DIY scrub που θα σε απαλλάξει από τις ραγάδες!

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα το γάλα. Φτιάχνετε μια αραιή μπεσαμέλ. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε δυνατά να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ρίχνετε και το τυρί, ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και οπωσδήποτε πιπέρι. Αν ο πουρές πήξει πριν το σερβίρισμα, τον αραιώνετε με λίγο γάλα. Τον διατηρείτε ζεστό.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Το απόλυτο ρόφημα για λιποδιάλυση και κάψιμο λίπους!»

Ετοιμάζετε το μοσχαράκι: Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις μπουκιές του κρέατος και τις σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό ακόμα, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο.

Δείτε ακόμη: Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το μπαχαρικό που βοηθάει από την κυτταρίτιδα μέχρι τους πόνους περιόδου!

Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1 ώρα και 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τον πουρέ.

Πηγή: olivemagazine.gr/Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb