Φτιάξτε πεντανόστιμο μουσακά, χωρίς μελιτζάνες!

Αυτή είναι η συνταγή!

Φτιάξτε πεντανόστιμο μουσακά, χωρίς μελιτζάνες!

Για εσάς που δεν σας αρέσουν οι μελιτζάνες σας βρήκαμε την απόλυτη συνταγή.

Σας αρέσει ο μουσακάς, αλλά δεν τρώτε την μελιτζάνα; Αυτή η συνταγή είναι η σωτηρία σας. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φτιάξε το πιο νόστιμο κλασικό γιουβέτσι και «τρέλανε» τους καλεσμένους σου!

Υλικά:
7 με 8 μεγάλες πατάτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1 ξερό κρεμμύδι)
1 πράσινη πιπεριά
1/2 κιλό κιμά
1/2 κιλό σάλτσα ντομάτας
1 ποτηράκι λευκό κρασί
μπαχάρι
κόλιανδρο
αλάτι
200 γρ. τριμμένα τυριά

Για τη μπεσαμέλ:
3 κούπες γάλα
μπαχάρι
αλάτι
3 μεγάλες κ.σ. αλεύρι
1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο



Εκτέλεση:
1) Καθαρίστε και ξεπλύνετε τις πατάτες καλά.

2) Κόψτε τες σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστού.

3) Βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψί (έτσι ώστε να ακουμπάνε όλες κάτω).

4) Σε ένα μικρό μπολάκι, βάλτε λίγο λάδι και με ένα πινέλο αλείψτε και τις δύο πλευρές από όλες τις πατάτες.

5) Ανάψτε το φούρνο στο γκριλ και ανεβάστε τη σχάρα ψηλά.

6) Βάλτε τις πατάτες να ψηθούν. Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά βγάλτε το ταψί και αναποδογυρίστε τες έτσι ώστε να ψηθούν και από την άλλη.

7) Αφού βγουν οι πατάτες, μεταφέρετε τες στο ταψί στο οποίο θα κάνετε το μουσακά μέχρι να καλύψετε όλη την κάτω επιφάνεια. Αλατίστε τες. (αν περισσέψουν πατάτες θα της βάλετε αφού βάλετε τον κιμά)) Όσο θα ψήνονται οι πατάτες, βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και αφήστε το να κάψει.

9) Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και βάλτε τα στο τηγάνι για να τσιγαριστούν.

10) Προσθέστε το κιμά στο τηγάνι και ανακατέψτε το μέχρι να αλλάξει χρώμα.

11) Στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί, μπαχάρι, κόλιανδρο και αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το κιμά να πιει τα υγρά του.

12) Αφού πιει τα υγρά του ο κιμάς, τραβήξτε τον από τη φωτιά και προσθέστε τα τριμμένα τυριά και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσουν.

14) Απλώστε το κιμά στις πατάτες που στρώσατε στο ταψί, που θα χρησιμοποιήσετε, και μετά αν σας έχουν περισσέψει πατάτες, βάλτε τες πάνω από τον κιμά.

15) Τέλος, απλώστε τη μπεσαμέλ από πάνω και βάλτε το μουσακά να ψηθεί για περίπου 30 με 40 λεπτά στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις (αλλάξτε το φούρνο από το γκριλ και κατεβάστε τη σχάρα αφού τελειώσετε με τις πατάτες) ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.