Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που προτιμούν να βάφουν τα μαλλιά τους μόνες τους στο σπίτι, τότε σίγουρα ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζεις κάθε φορά που μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία είναι να σου ξεφύγει λίγη από τη βαφή μαλλιών στην επιδερμίδα σου –ιδιαίτερα στους κροτάφους ή πίσω από τα αυτιά.

Δείτε ακόμη: Υπερβολική ενυδάτωση: Πότε κάνεις κακό στο δέρμα σου; 
Κι όμως, η λύση για να δώσεις τέλος σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι νομίζεις και φυσικά εντελώς φυσική!

Πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου, εφάρμοσε μια παχιά στρώση βαζελίνης ή κάποιου lip balm περιμετρικά του τριχωτού της κεφαλής σου- γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου, ακόμη και πίσω από τα αυτιά και στον αυχένα.Με αυτόν τον τρόπο, θα εμποδίσεις την εισχώρηση των χρωστικών ουσιών της βαφής στο δέρμα σου και θα αποφύγεις να λερωθείς.

Δείτε ακόμη:Τα λάθη που κάνεις και τα μαλλιά σου φαίνονται λίγα

Όπως τονίζουν αρκετοί δερματολόγοι, το ενυδατωμένο και με υγρασία δέρμα δεν απορροφά εύκολα τις χρωστικές ουσίες, σε αντίθεση με το ξηρό και αφυδατωμένο. Αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερη προστασία, δοκίμασε να τοποθετήσεις μια λωρίδα βαμβάκι πάνω στη βαζελίνη.

Δείτε ακόμη:Δες πώς μια ασπιρίνη θα σε απαλλάξει από το ξαφνικό σπυράκι!

queen.gr

loading...