Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δεκατρία εκατομμύρια γυναίκες (στην ΕΕ) υπέστησαν σωματική βία μέσα σε ένα χρόνο και 3.700.000 έπεσαν θύματασεξουαλικής κακοποίησης.
Συγκεκριμένα στην Ελλάδα σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το 34% των Ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στη γειτονιά κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Τα παραπάνω επισημαίνονται από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, η οποία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη.

Δείτε ακόμη: Γνωστός δημοσιογράφος ξεσπά για την 4χρονη Μαρίνα που ξεψύχησε στην Κρήτη μετά απο εγχείρηση για κρεατάκια. Ποίους κατηγορεί για αναλγησία;

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων: μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.

Το 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, ενώ 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο -κυρίως γυναίκες και παιδιά- εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

Στην Ελλάδα, η Τηλεφωνική Γραμμή «SOS 15900» στα τεσσεράμισι χρόνια λειτουργίας της έχει δεχτεί περισσότερες από 20.000 κλήσεις. «Η βία κατά των γυναικών είναι εδώ, πιο αποκρουστική από ποτέ, με την οικονομική κρίση να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα» αναφέρει σε μήνυμά της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, τονίζοντας παράλληλα ότι η βία κατά των γυναικών αναγνωρίζεται διεθνώς ως έγκλημα.

Επίσης:

«Γίνονται on line βιασμοί βρεφών και μικρών παιδιών» – Συγκλονιστικά στοιχεία για την κακοποίηση από την Διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος!

Συγκλονιστικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία………..

Πάνω από 920 υποθέσεις διακίνησης on line υλικού παιδικής πορνογραφίας έχουν εντοπιστεί μέσα σε μια δεκαετία στην χώρα μας, ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτουμε εγχώρια παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αυτό ανέφερε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, ο κ. Εμ. Σφακιανάκης, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε ακόμη: Τα αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο – Υποθέσεις που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους!

Όπως είπε, «όταν λέμε παραγωγή εννοούμε βιομηχανία του σεξ με μικρά παιδιά, δηλαδή στούντιο με ανθρώπους να φέρνουν παιδιά, να τα κακοποιούν και στη συνέχεια να πωλούν ζωντανά τις στιγμές αυτές» και σημείωσε ότι «η χώρα μας, ευτυχώς, δεν έχει τέτοιες βιομηχανίες και είναι από τις λίγες στον κόσμο, που σε αυτό το κομμάτι είμαστε καθαροί». Ωστόσο, ανέφερε ότι έχουμε λίγες περιπτώσεις «οι οποίες είναι γονείς ή συγγενείς με μικρά παιδιά». Πρόκειται για 15-17 υποθέσεις, που έχει διαχειρισθεί τα τελευταία δέκα χρόνια η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, το οποίο αυστηροποιεί τον νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ο κ. Σφακιανάκης χαρακτήρισε πολύ βασική την ρύθμιση σχετικά με το «Block IP», δηλαδή, το μπλοκάρισμα των  ηλεκτρονικών ιχνών των ιστοσελίδων που έχουν παιδική πορνογραφία. «Είναι κάτι το οποίο, όμως, δεν είναι ολοκληρωτικά δεμένο. Δηλαδή, στην Ιταλία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ιστοσελίδα παιδικής πορνογραφίας γιατί υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος ό,τι μπαίνει μέσα στη χώρα και αφορά παιδική πορνογραφία κόβεται», παρατήρησε αναφέροντας μάλιστα ότι «εμένα μου έκανε κάποιος μήνυση γιατί δεν κόβω την παιδική πορνογραφία στη χώρα».

Ο κ. Σφακιανάκης περιέγραψε το πλαίσιο ανταλλαγής ενημερώσεων ανάμεσα στις χώρες για όσους επισκέπτονται ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων. Όπως είπε πλέον «τιμωρείται και ο Έλληνας που απευθύνεται σε server π.χ. στην Αμερική και βλέπει υλικό παιδικής πορνογραφίας και μας ενημερώνουν οι Αμερικανοί ή εμείς ενημερώνουμε τους Αμερικανούς για υπηκόους τους που έχουν δει υλικό».

Δείτε ακόμη: Σοκαριστικές λεπτομέρειες του Σόμπολου για την δολοφονία Σεργιανόπουλου: “Ήταν σεξουαλικό έγκλημα. Τον είδαμε κατασφαγμένο και γυμνό μέσα σε λουτρό αίματος»!

«Μόνο που θα τον δώσει και θα μου δείξει τι υλικό έβλεπε ο Έλληνας υπήκοος στην Αμερική, άμεσα γίνεται δικογραφία μαζί με το report από Αμερική, ενημερώνεται ο εισαγγελέας, δίνει εντολές και παραγγελία και γίνεται κατ’ οίκον έρευνα στην οικία, αυτού που έβλεπε το υλικό αυτό στην Αμερική», ανέφερε, υπογραμμίζοντας: «Πιστέψτε με, έχω διαχειριστεί 6.500 υποθέσεις τα 20 χρόνια που είμαι στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι υποθέσεις, που δεν βρήκαμε υλικό μέσα στα σπίτια αυτά».

Όπως είπε «όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που βλέπουν το υλικό αυτό είναι άρρωστοι άνθρωποι, είναι άνθρωποι, οι οποίοι είναι εθισμένοι στο να βλέπουν, αφού δεν μπορούν, γιατί αν μπορούσαν θα βίαζαν τα παιδάκια». Μάλιστα επικαλέστηκε μια έρευνα στην Ισπανία που λέει ότι το 93% των ανθρώπων που βλέπει on line βιασμούς με βρέφη και μικρά παιδιά, όταν βρει μικρό παιδί το βιάζει. «Με απλά λόγια, εμείς όλες τις έρευνες που έχουμε κάνει, στο 99% έχουμε βρει υλικό», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.

On line κακοποίηση βρεφών και παιδιών!

Περιγράφοντας πώς λειτουργούν οι ιστοσελίδες παιδοφιλίας, είπε: «Τα site της παιδοφιλίας είναι “κράχτες”. Το site σε παραπέμπει σε on line διακίνηση. Δηλαδή, οι παιδόφιλοι ανά τον κόσμο -οι σκληροί παιδόφιλοι- ανταλλάσσουν μέσα από τον υπολογιστή τους τα αρχεία τους. Όπως λέγαμε παλιά “έλα να σου δείξω τα γραμματόσημα μου”, αυτοί σου λένε “έλα να σου δείξω το υλικό της παιδικής πορνογραφίας”. Έτσι, λοιπόν, δεν μπαίνει σε site το υλικό. Το έχεις στον υπολογιστή σου, συνδέεσαι με ένα ειδικό πρόγραμμα, π.χ. το Donkey, το eMule, το οποίο πρόγραμμα αυτό, διαμοιράζει το υλικό από παιδόφιλο σε παιδόφιλο». Όπως είπε επίσης, «εμείς τους εντοπίζουμε τη στιγμή που γίνεται ο διαμοιρασμός των αρχείων αυτών». «Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι ο διαμοιρασμός και ο άλλος είναι να πληρώσεις μια συνδρομή και να βλέπεις on line κακοποιήσεις βρεφών και το site σε παραπέμπει στα κανάλια τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε.

Ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι η υπηρεσία του διαθέτει το πιο σύγχρονο στον κόσμο λογισμικό, το TLO, το οποίο έχει πάρει έγκριση από την ΑΔΑΕ και από τον Άρειο Πάγο και έτσι «ελέγχουμε το διαδίκτυο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και εντοπίζουμε ποιος διακινεί από τη χώρα μας -ή ποιος μπαίνει στη χώρα μας- υλικό παιδικής πορνογραφίας». «Είμαστε από τις πιο σύγχρονες χώρες στην πάταξη του φαινομένου αυτού και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει υλικό καλό μέσα στην υπηρεσία μας, έχουμε στελέχη σπουδαγμένα, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, είναι μια υπηρεσία με ISO και γι’ αυτό το λόγο έχει τις επιτυχίες αυτές», εξήγησε.

Όσον αφορά το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων, ο κ. Σφακιανάκης παρατήρησε ότι με το άρθρο 18 του νομοσχεδίου υπάρχει ένα αρνητικό σημείο όταν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο. Όπως είπε «αφήνουμε την ιστοσελίδα από την προανάκριση μέχρι το Εφετείο, πέντε χρόνια, να είναι στον αέρα» και ζήτησε να υπάρξει βελτίωση της διάταξης αυτής. «Από τη στιγμή που εντοπίζεται από τη Δίωξη, τότε ενημερώνεται ο Εισαγγελέας και με αιτιολογημένη διάταξη κόβει την ιστοσελίδα από θέαση», ήταν η θέση του κ. Σφακιανάκη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ιταλικού προτύπου, ώστε να υπάρχει ειδικός μηχανισμός και όργανο για να μην υπάρχουν στη χώρα μας ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, «όπως αυτή τη στιγμή υπάρχει μηχανισμός που κόβουμε τις ιστοσελίδες για το παράνομο στοίχημα». «Η Εθνική Επιτροπή Παιγνίων με έναν ειδικό μηχανισμό μπλοκάρει τα ηλεκτρονικά ίχνη των ιστοσελίδων με το παράνομο στοίχημα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κόψουμε τις ιστοσελίδες που έχουν παιδική πορνογραφία», υπογράμμισε

loading...