Ναι, ακόμα κι αν είστε βαθιά ερωτευμένοι

Κάποια στιγμή, μία σχέση ή μάλλον για την ακρίβεια η επικοινωνία σε μία σχέση περνάει σε ένα άλλο επίπεδο και μάλιστα χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα (για όλα φροντίζει η οικειότητα που δηιουργείται από την καθημερινή επαφή).
Σε αυτή την σχεδόν υπερβατική φάση λοιπόν, που οι εκφράσεις του προσώπου, ο τόνος της φωνής σου ή η γλώσσα του σώματος σχεδόν αντικαθιστούν τα λόγια, -συνήθως- σταματάμε να επισημαίνουμε ανοιχτά ακόμα και το παραμικρό πράγμα που θα μας ενοχλήσει. Έτσι φαίνεται σαν να κάνουμε οικονομία σε τυχόν καυγάδες, αλλά στην πραγματικότητα τους πολλαπλασιάζουμε.
Βλέπεις, όσα σε ενοχλούν, δεν παύουν να σε ενοχλούν επειδή δεν τα εκφράζεις. Σιγά σιγά συσσωρεύονται και υποσυνείδητα μας κάνουν να νιώθουν αναικανοποίητοι από την σχέση.Κι επειδή ακριβώς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί μας συμβαίνει αυτό, καταλήγουμε να κάνουμε ομηρικούς καυγάδες με το φίλο μας για εντελώς ασήμαντους λόγους. Επειδή εκείνος ψώνισε διαφορετική ποικιλία αχλάδια από αυτά που ήθελες ή επειδή εσύ μίλαγες στο  τηλέφωνο με τη φίλη του ενώ κάνατε βόλτα.

Εν ολίγοις αυτά.
Συγκεντρώσαμε μερικές συμπεριφορες που μπορούν υπόγεια να φέρουν την δυσαρεσκεία μέσα σε μία σχέση ή ακόμα και να οδηγήσουν στο χωρισμό. Και είναι οι εξής

1. Λες μικρά ψέματα
Πόσο κακό μπορεί να κάνει το να πεις έχεις ταξιδέψει σε μία χώρα που δεν έχεις πάει ποτέ απλώς και μόνο επειδή ξέρεις ότι έτσι θα τον εντυπωσιάσεις; Παραπάνω απ΄ ‘οσο πίστευες.  Αφενός για την ντροπή που θα νιώσεις όταν αποκαλυφθεί(ς), αφετέρου γιατί κι εκείνος θα χάσει την εμπιστοσύνη του αν διαπιστώσει ότι λες ψέματα για κάτι τόσο μικρό.

 

2. Φέρεσαι υπερβολικά εγωιστικά
Και σε νοιάζει τα πράγματα να γίνονται έτσι ώστε να βολεύουν μόνο εσένα. Πίστεψε μας, η απόλαυση δεν βρίσκεται μόνο στο να παίρνεις, αλλά και στο να δίνεις.

 

3. Δεν λες αυτό που θέλεις
Το αντίθετο του εγωισμού είναι το να καταπίνεις τα θέλω σου και τις ανάγκες σου. Μπορεί να σε μετατρέπει αυτόματα στην πάρα πολύ κουλ κοπέλα που δεν παραπονιέσαι ποτέ για τίποτα,  αλλά και σε αυτή που δεν παίρνει ποτέ τίποτα.
4. Γενικά, παριστάνεις κάτι που δεν είσαι 
Την αθώα, την αδύναμη, τη χαζή, την αδέξια ή οτιδήποτε άλλο πιστεύεις ότι σε κάνει να φαίνεσαι πιο γλυκιά στα μάτια του. Πέρα από το ότι καταργεί την έννοια της ειλικρίνειας σε μία σχέση, αργά ή γρήγορα θα σε κουράσει και θα φανεί ότι υποκρινόσουν.

 

5. Είσαι πάνω από το κινητό σου όλη την ώρα
Facebook, Twittter, Instagram, Snapchat, messenger. Όλα αυτά είναι πολυ ωραία και χαζευτικά τις στιγμές που βαριέσαι στη δουλειά, τα απογεύματα που δεν έχεις τι να κάνεις ή με το που γυρίσεις σπίτι και βυθιστείς στον καναπέ. Όχι όμως όταν είσαι ραντεβού με το φίλο σου. Εκείνη την στιγμή είσαι εκεί επειδή θέλεις να είσαι μαζί του. Τι; Όχι; Όπα κάτσε αυτό είναι άλλη κουβέντα.

 

6. Προσπαθείς να τον κάνεις να ζηλέψει
Μπορεί όντως να καταφέρεις να του τραβήξεις την προσοχή και να καλύψεις τις όποιες τυχόν ανασφάλειες ένιωθες, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσεις καινούριες. Τις δικές του.Και δεν είμαστε σίγουρες αν αυτό είναι καλύτερο.

 

7. Είσαι παθητικά επιθετική  
Μπορεί να μην λες τι έχεις όταν σε ρωτάει αλλά φροντίζεις να δείξεις τα νεύρα σου με άλλους μη λεκτικούς τρόπους.

 

8. Είσαι κολλημένη από πάνω του
Σταματάς να βγαίνεις όταν δεν μπορεί να έρθει κι εκείνος μαζί σου. Για την ακρίβεια δεν κάνεις βήμα χωρίς εκείνον. Δυστυχώς το «δεν μπορώ χωρίς εσένα» είναι ωραίο μόνο σε μορφή στίχου από τραγούδι. Όταν συμβαίνει κυριολεξία είναι περισσότερο αποπνικτικό.

 

9. Δεν του κάνεις κοπλιμέντα
Μερικές φορές έχει κι εκείνος ανάγκη να ακούσει ότι το τζιν που φοράει του πηγαίνει πολύ. Πόσο μάλλον από έναν άνθρωπο που τον ενδιαφέρει πολύ η γνώμη του. Εσένα δηλαδή.

cosmopolitan.gr

loading...