Μερικές φορές το χρώμα του τοίχου ή το ύφασμα του καναπέ δεν είναι δυνατόν να αλλαχθεί, είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας, είτε επειδή ο σύντροφός σας το λατρεύει! Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο σας ακόμα και με βάση ένα χρώμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Δεν αντέχετε άλλο το χρώμα του μωσαϊκού που καλύπτει το δάπεδο του σπιτιού σας, αλλά θέλετε να αποφύγετε τα περιττά έξοδα. Ή μπορεί απλά να είστε αναγκασμένοι να ζήσετε με τους λευκούς τοίχους του καθιστικού σας επειδή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δε σας επιτρέπει να τους αλλάξετε χρώμα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που βάζει φρένο στην επιθυμία σας για ανανέωση, τα νέα είναι καλά: υπάρχουν τρόποι να εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά ακόμα και εκείνα τα χρώματα που δε μπορείτε να αλλάξετε άμεσα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να μάθετε πώς θα το καταφέρετε.

sp1

Ανακαλύψτε την πηγή του κακού Το χρώμα των τοίχων σας σάς ενοχλεί επειδή δεν είναι πια στη μόδα ή απλά γιατί δεν είναι του γούστου σας; Υπάρχουν τρόποι για να καλύψετε το χρώμα που δεν σας αρέσει; Έχει νόημα να προσπαθήσετε το εντάξετε στη διακόσμηση του χώρου σας; Σε κάθε περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι να απαντήσετε σε ορισμένες βασικές ερωτήσεις σχετικά με το χρώμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι δε μπορείτε να προβείτε άμεσα σε κάποια τροποποίηση, αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε τρόπους για να χειριστείτε διακοσμητικά τη «μονιμότητά» του. Δείτε εδώ ποια είναι τα 4 σημάδια ότι έχετε επιλέξει το λάθος χρώμα.

sp2

Κατανοήστε το χρωματικό πρόβλημα Το πανάκριβο χαλί δεν σας αρέσει πια γιατί είναι πράσινο. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε όλους τους τόνους του συγκεκριμένου πράσινου προκειμένου να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τη διακοσμητική πρόκληση που σας θέτει. Για ποιο λόγο; Αν, για παράδειγμα, το πράσινο χαλί σας διαθέτει κίτρινους ή μπλε τόνους, μπορείτε να αμβλύνετε την ένταση του χρώματος και την παρουσία του στο χώρο συνδυάζοντάς το με γκρι έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.Μάθετε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του color blocking.

sp3

Κρύψτε το έξυπνα Κι όμως, η πιο έξυπνη τακτική για να αξιοποιήσετε διακοσμητικά ένα χρώμα που δεν σας αρέσει δεν είναι να το αγνοήσετε, αλλά να προσπαθήσετε να το εντάξετε στη συνολική διακόσμηση του χώρου σας. Τι εννοούμε; Αντί να δημιουργήσετε αντιθέσεις εισάγοντας νέα χρώματα στο ντεκόρ του χώρου σας, προσπαθήστε να «κρύψετε» και να καμουφλάρετε το χρώμα που δε σας αρέσει, διακοσμώντας τον με αντικείμενα σε παρόμοια χρώματα, τόνους και αποχρώσεις. Διαβάστε πώς η μονοχρωμία μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Μαίρη Συνατσάκη: Για πρώτη φορά μας δείχνει το στιλάτο σπίτι της! Εντυπωσιακή διακόσμηση!

Καθαριότητα για τεμπέλες! 5 δουλειές του σπιτιού που επιβεβαιώνουν τον «κανόνα των 5 λεπτών»

Η ανέξοδη διακόσμηση! 10+1 ιδέες ανακαίνισης με λιγότερα από 20 ευρώ!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Λιώσαμε! Δείτε τον Βουτσά junior στο παιδικό του δωμάτιο και ξετρελαθείτε!

Θρήνος! ‘Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεωργιόπουλος

Μαρία Ηλιάκη: H πρώτη φωτογραφία και το μήνυμα της παρουσιάστριας μετά την είδηση του χωρισμού της

loading...