Κολοκυθόσουπα βελουτέ με καπνιστή πάπρικα! H απόλυτη συνταγή για τις \"παγωμένες\" ημέρες του χειμώνα

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με καπνιστή πάπρικα! H απόλυτη συνταγή για τις \
Λίγο πριν τα κρύα μας αφήσουν, μια ακόμη σούπα, λίγο ιδιαίτερη. Με καπνιστή πάπρικα και πιπεριά, έχει μια γεύση όλο γλύκα κι άρωμα.

Υλικά

Φτιάξε συναρπαστικά γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα (video)




600 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Ψητές πατάτες με τρία διαφορετικά είδη γέμισης! Ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά!


½ πράσο κομμένο σε φέτες

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

½ φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι

5 φλιτζάνια τσαγιού νερό

1 κύβος ζωμός κοτόπουλου

½ κουτάλι γλυκού καπνιστή πάπρικα

10 πράγματα που κάθε άντρας πρέπει να ξέρει να κάνει στην …κουζίνα!


Αλάτι

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το πράσο, την πιπεριά και την κολοκύθα για 6’-8’.

Προσθέτουμε τον κύβο, λίγο αλάτι, το νερό, το χυμό πορτοκάλι και την πάπρικα κι αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για 30’ με μισάνοικτο καπάκι.

Περνάμε τη σούπα από το multi ή χρησιμοποιούμε το pimer για να πολτοποιήσουμε τη σούπα μας.