Τάρτα σφολιάτας με καπνιστό σολωμό, μαραθόριζα και τυρί κρέμα μια συνταγή για τους λάτρεις του σολωμού αλλά και αυτούς που θέλουν να πειραματιστούν σε νέες γεύσεις.

Υλικά
1 αυγό
1 μαραθόριζα σε λεπτές φέτες
1 φύλλο σφολιάτας
5 φύλλα καπνιστού σολωμού χοντροκομμένα
200ml κρέμα γάλακτος
300γρ. τυρί τύπου ρεγκάτο τριμμένο
250γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
Φρέσκο πιπέρι
2κτ.σ. βούτυρο

Δείτε ακόμη: H πιο φανταστική κις λορέν με σφολιάτα που έχεις φάει!
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
Το χαράζουμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο.
Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά και σοτάρουμε την μαραθόριζα.
Αφού μαλακώσει την τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αυγό, τον καπνιστό σολωμό και το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δείτε βήμα-βήμα το βίντεο για τη συνταγή: 

Δείτε ακόμη: Τάρτα με μανιτάρια και τυρί κρέμα απο τον Άκη Πετρετζίκη

loading...