Ελαφρύ γλύκισμα γιαουρτιού από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη

Ελαφρύ γλύκισμα γιαουρτιού από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από μισό λάιμ
χυμό από λάιμ
μπισκότα τύπου digestive
10 μεγάλα φύλλα δυόσμου
3 κ.σ. ζάχαρη
λίγο ξύσμα λάιμ επιπλέον

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λάιμ.
Προσθέτουμε επίσης όσο χυμό λάιμ θέλουμε για να φτάσει το μείγμα στην προσωπική επιθυμητή μας γεύση δοκιμάζοντας το
Αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να σφίξει το μείγμα μας.
Σε ένα μούλτι βάζουμε το δυόσμο, τη ζάχαρη και λίγο ξύσμα λάιμ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά.
Σερβίρουμε το γλυκό μας σε ποτήρι ψηλό για να φαίνεται πιό όμορφο.
Βάζουμε μπισκότο σπασμένο στόν πάτο του, μετά το μείγμα με το γιαούρτι και στο τέλος την αρωματισμένη ζάχαρη.

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

Λαχταριστή τούρτα σοκολατίνα


Πανάλαφρο παγωτό μάνγκο από τον Άκη