Υλικά συνταγής

  • 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
  • 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1½ κιλό παγωτό βανίλια
  • 1 συσκευασία μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
  • 1/2 φλ. καβουρδισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
  • 600 γρ. σαντιγί λίγα γεμιστά για γαρνίρισμα λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Σπάμε τα μπισκότα με γέμιση σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο παγωτό. Προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό σε στρώση πάνω στην παγωμένη βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε την τούρτα παγωτό μέχρι να σφίξει. Για 3-4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε το δαχτυλίδι της φόρμας. Βάζουμε την τούρτα παγωτό σε πιατέλα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί. Γαρνίρουμε με ολόκληρα μπισκότα. Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 4 λεπτά

argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σοκόλαση! Μπράουνις με καραμελωμένες μπανάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Φανταστικό Cheesecake με πραλίνα σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη!

Τα πιο εύκολα μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου!

 

loading...