Ξέμεινες από χρήματα; Δες πως θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι ένα κραγιόν εδώ και τώρα!

Είναι απλό και γρήγορο κόλπο!

Ξέμεινες από χρήματα; Δες πως θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι ένα κραγιόν εδώ και τώρα!

Έχεις αδυναμία στα καλλυντικά και συγκεκριμένα στα κραγιόν; Κουράστηκες να ξοδεύεις συνέχεια πολλά χρήματα; Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ένα κραγιόν, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αυθεντικό!

Μέσα σε κάθε γυναικεία τσάντα βρίσκεται σίγουρα τουλάχιστον ένα κραγιόν. Έρχεται πρώτο στη λίστα των πιο χρήσιμων και απαραίτητων καλλυντικών προϊόντων μιας γυναίκας. Διαβάστε παρακάτω...


Αυτό συμβαίνει επειδή και μόνο με ένα καλό κραγιόν μπορείς να πετύχεις το ιδανικό μακιγιάζ και ας μην έχεις χρησιμοποιήσει απολύτως τίποτε άλλο.

Υπάρχουν πολλές αγαπημένες μας μάρκες για lipstick, οι οποίες ξεχωρίζουν για τους υπέροχους χρωματισμούς τους, αλλά και για την μεγάλη τους διάρκεια!

Ήξερες όμως ότι μπορείς πάρα πολύ εύκολα και οικονομικά να φτιάξεις μόνη σου το δικό σου κραγιόν, ίδιο με εκείνα; Γι’αυτό είμαι εγώ εδώ, να σου δείξω την διαδικασία βήμα βήμα.

Πώς να φτιάξεις ένα κραγιόν από κηρομπογιές!

Τι θα χρειαστείς για το κραγιόν:

1.Coconut Oil
2.Κηρομπογιές (όσα χρώματα θέλεις)
3.Μικρά βαζάκια ή θήκες για την οργάνωση κοσμημάτων
4.Μια κατσαρόλα με νερό και
5.Ένα μικρό γυάλινο μπολ

Για να ξεκινήσουμε επέλεξε το χρώμα της κηρομπογιάς που σου αρέσει περισσότερο, για το lipstick σου και τοποθέτησε το επάνω σε μια πετσέτα, για να μην λερώσεις τον πάγκο σου.

Έπειτα, με ένα μαχαίρι κόψε την κηρομπογιά σου λίγο λιγότερο από την μέση και αφαίρεσε το χαρτί που έχει ως περιτύλιγμα.

Στη συνέχεια, βάλε λίγο νερό στην κατσαρόλα σου και ζέστανε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις δεις ότι είναι έτοιμο το νερό, αλλά όχι καυτό, τοποθέτησε μέσα στην κατσαρόλα ένα μικρό μπολάκι.

Τώρα ήρθε η ώρα για τα υλικά. Για να βγει σωστό το αποτέλεσμα θέλει πολύ προσοχή στη δοσολογία. Αρχικά βάλε στο μπολάκι σου το λάδι καρύδας (coconut oil), η δοσολογία είναι μισό κουταλάκι του γλυκού για κάθε 2,5 εκατοστά κηρομπογιάς που βάζεις.

Αυτή η ποσότητα είναι για να φτιάξεις ένα σχετικά λιπαρό κραγιόν. Αν όμως το θέλει πιο ματ θα βάλεις 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού.

Το επόμενο βήμα είναι να ανακατέψεις πολύ καλά το λάδι καρύδας, με crayon, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος, άδειασε το μείγμα σου στο βαζάκι ή τις θήκες οργάνωσης των κοσμημάτων σου και άφησε το να κρυώσει. Και voila, το κραγιόν σου είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις απλά και εύκολα με ένα πινελάκι.

Πως σου φάνηκε η ιδέα μας; Θα σκεφτόσουν ποτέ να φτιάξεις κάτι τέτοιο μόνη σου, για το μακιγιάζ σου;

Κάνε το κραγιόν σου να διαρκεί περισσότερο! 4 απλά βήματα για να το καταφέρεις!


Πόσες φορές δεν έχεις «αφήσει» το κραγιόν σου στην κούπα του καφέ σου, στο μάγουλο της κολλητής σου που φίλησες πριν λίγο ή ακόμα και στο κινητό σου όταν μιλάς στο τηλέφωνο!

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πια και για να μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς καθόλου κραγιόν ή να μην αναγκάζεσαι να βάζεις κάθε τρεις και λίγο σου βρήκαμε τη λύση. Διαβάστε παρακάτω...

Δημιούργησε μία σωστή βάση. Κάνε το μακιγιάζ σου όπως κάνεις συνήθως όταν πρόκειται να βγεις και άφησε τα χείλη σου για το τέλος.

1. Φτιάξε το περίγραμμα των χειλιών σου
Πάρε ένα μολύβι για περίγραμμα στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν σου και ξύσε το όσο μπορείς περισσότερο. Ξεκίνα από το κέντρο προς τις άκρες χρησιμοποιώντας της μύτη του μολυβιού για καλύτερο αποτέλεσμα. Έπειτα ξεκίνα να γεμίζεις τα χείλη σου με την επίπεδη πλευρά του μολυβιού σα να βάζεις το κραγιόν σου, έτσι θα αποκτήσεις περισσότερη κάλυψη.

Ο λόγος που το κάνεις αυτό είναι γιατί τα μολύβια έχουν περισσότερη σταθερότητα από τα κραγιόν. Είναι πιο ξηρά και πιο ματ και δίνουν περισσότερη διάρκεια.

2. Πούδραρε τα χείλη σου
Πάρε τη πούδρα που χρησιμοποιείς και στο πρόσωπο σου –καλύτερα να είναι μια πολύ ανοιχτή απόχρωση- και πούδραρε τα χείλη σου με ένα ογκώδες πινέλο, σαν αυτό που χρησιμοποιείς για το ρουζ σου. Βάλτο στην πούδρα, τίναξε το ελάχιστα και κάλυψε όλο το μήκος των χειλιών σου. Ο λόγος που χρησιμοποιείς την πούδρα πάνω από το περίγραμμα είναι για το διατηρήσει σταθερό.

3. Βάλε το κραγιόν σου
Πάρε λοιπόν το κραγιόν σου και άρχισε να βάζεις ξεκινώντας από το τόξο και καταλήγοντας στις εξωτερικές γωνίες του άνω χείλους. Για το κάτω μέρος ξεκίνα από τα αριστερά προς τα δεξιά και μετά από τα δεξιά προς τα αριστερά.

4. Πούδραρε ξανά
Τέλος χρησιμοποίησε και πάλι –όπως πριν- την πούδρα σου και πέρασε το πινέλο από τα χείλη σου απαλά, προκειμένου να σταθεροποιήσεις το κραγιόν σου.

Δείτε ακόμη κάτι που σας ενδιαφέρει:

Το κραγιόν που έχει πάντα στην τσάντα της η Κατερίνα Καινούργιου στοιχίζει μόλις €9,90

Αν ψάχνετε για περισσότερα έξυπνα μυστικά μπείτε στην κατηγορία μας!