Μαγιονέζα: Μην την φας! Βάλτη στα μαλλιά σου!

Θα σας λύσει τα χέρια!

Μαγιονέζα: Μην την φας! Βάλτη στα μαλλιά σου!

Και όμως την επόμενη φορά μην φας την μαγιονέζα σου! Βάλτη στα μαλλιά σου! Εμείς έχουμε 8 μυστικά που δεν περίμενες να σου δώσει που θα σε εκπλήξουν!

Η μαγιονέζα μπορεί να συνοδεύει τα φαγητά μας και πολλές από τις σαλάτες. Όμως έχει κι άλλες χρήσεις που ούτε που θα φανταζόσασταν και θα σας λύσουν τα χέρια! Ας δούμε μερικές από αυτές.

Αυτό είναι το απόλυτο μυστικό για να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σου!

Απαλαίνει τις παρανυχίδες

Αν δεν έχετε χρόνο για ένα ολοκληρωμένο μανικιούρ, τότε μπορείτε να κάνετε ένα στα γρήγορα ξεκινώντας με τις παρανυχίδες σας. Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολάκι με μαγιονέζα και αφήστε τα εκεί για 5-10 λεπτά. Οι παρανυχίδες σας θα μαλακώσουν και μετά, ρίχνοντας λίγο ζεστό νερό, θα έχετε τέλεια ενυδατωμένα και μαλακά άκρα.

Διώξτε την μπογιά

Αν κατά λάθος πιτσιλίσατε με λίγη μπογιά κάποια επιφάνεια, τότε απλώστε γρήγορα λίγη μαγιονέζα πριν στεγνώσει τελείως η μπογιά. Η μαγιονέζα βοηθάει στη διάσπαση του λαδιού της μπογιάς, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολο να την αφαιρέσετε στη συνέχεια με ένα πανάκι.

Απομακρύνει το νερό

Αν σας έπεσε κατά λάθος νερό σε ξύλινες επιφάνειες και φοβάστε μην ποτίσουν, τότε βάλτε πάνω στην επιφάνεια μαγιονέζα, σκεπάστε τη με μια πετσέτα και πιέστε την πάνω στο σημείο. Αφήστε την εκεί για μερικές ώρες και μετά απομακρύνετέ τη με ένα πανάκι.

Ανανεώνει τα φυτά

Αφού πρώτα καθαρίσετε τα φύλλα των φυτών σας με νερό και λίγο σαπούνι, στη συνέχεια περάστε από πάνω λίγη μαγιονέζα. Η μαγιονέζα θα βοηθήσει τα φυτά να δείχνουν υγιή και φρέσκα για πολλές εβδομάδες!

Καθαρίστε τα πλήκτρα του πιάνου σας

Με τη μαγιονέζα μπορείτε να κάνετε τα πλήκτρα του πιάνου να δείχνουν ολοκαίνουρια. Απλώστε λίγη μαγιονέζα πάνω τους, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και μετά απομακρύνετέ τη με λίγο χαρτί.

Διώχνει σημάδια από αυτοκόλλητα

Αν έχετε στους τοίχους σας σημάδια από αυτοκόλλητα και δεν ξέρετε πώς να τα βγάλετε, βάλτε λίγη μαγιονέζα και αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά. Η κόλλα θα μαλακώσει και θα είναι πολύ εύκολο να τη βγάλετε στη συνέχεια με ένα πανάκι και λίγο νερό με σαπούνι.

Ανανεώστε τα μαλλιά σας

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μαγιονέζα με ένα κουταλάκι του τσαγιού βανίλια και κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε το να δράσει 20 λεπτά και μετά πλύντε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και ξεπλύντε με κρύο νερό. Τα μαλλιά σας θα δείχνουν λαμπερά και πολύ πιο γερά από πριν.

Βγάλτε την τσίχλα από τα μαλλιά σας

Πάρτε λίγη μαγιονέζα με τα χέρια σας και βάλτε τη στο σημείο που έχει κολλήσει η τσίχλα. Τρίψτε για λίγη ώρα και σιγά-σιγά η τσίχλα θα φύγει. Στη συνέχεια πλύντε τα μαλλιά σας με σαμπουάν.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

Το μυστικό για να αφαιρέσετε 5 χρόνια από το πρόσωπο σας!

Κορίτσια, αυτό είναι το μυστικό για να αφαιρέσετε 5 χρόνια από το πρόσωπο σας.

Δώστε μεγάλη προσοχή στα μάτια σας! Δεν καθρεφτίζουν μόνο την ψυχή αλλά και την ηλικία σας. Επειδή η επιδερμίδα είναι λεπτή γύρω από αυτά, γι’ αυτό κάνουν εκεί πρώτα την εμφάνισή τους οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Με τακτική περιποίηση μπορείτε να διατηρήσετε το βλέμμα σας νεανικό αφαιρώντας χρόνια από όλο το πρόσωπο. Θέλετε να μάθετε πώς; Και βέβαια θέλετε...

Το μυστικό για να αφαιρέστε 5 χρόνια από το πρόσωπο σας!

Ψάξτε για ρετινόλη
Κάθε φορά που εκφράζετε τα συναισθήματά σας –με γέλιο, κλάμα, φωνές- οι μύες γύρω από τα μάτια συσπώνται δημιουργώντας με το πέρασμα του χρόνου τις πρώτες ρυτίδες στην επιδερμίδα. Οι αρχικές λεπτές γραμμές έκφρασης μετατρέπονται σταδιακά σε μόνιμες βαθύτερες ρυτίδες, γνωστές και ως «πόδι της χήνας». Αναζητήστε κρέμες ματιών που να περιέχουν ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, συστατικά τα οποία δουλεύουν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Βρείτε τον ορό της… αλήθειας
Με το πέρασμα του χρόνου η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα που είχε στην πρώτη νιότη και είναι λογικό. Ο ρυθμός παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται και οι συνδετικοί ιστοί του δέρματος χαλαρώνουν, αλλοιώνοντας το περίγραμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η περιοχή γύρω από τα μάτια μας επηρεάζεται πολύ από αυτή τη χαλάρωση, η οποία είναι μάλλον και το δυσκολότερο σημάδι γήρανσης που έχουμε γενικότερα να αντιμετωπίσουμε. Αναζητήστε λοιπόν έναν ορό ανόρθωσης για τα μάτια που να ανταποκρίνεται στον δικό σας τύπο δέρματος.

Προστατέψτε τα
Επειδή η επιδερμίδα των ματιών μπορεί να εμφανίσει δυσχρωμίες και καφέ κηλίδες οι οποίες οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο ή σε ορμονικές διαταραχές, φροντίστε να προστατεύετε τα μάτια σας φορώντας γυαλιά ηλίου χειμώνα και καλοκαίρι. Προσοχή στους φακούς. Επίσης να φοράτε αντηλιακή κρέμα κατάλληλη για την επιδερμίδα, κυρίως για την περιοχή γύρω από τα μάτια αλλά και σε όλο το πρόσωπο.

Κοιμηθείτε
Ανεξάρτητα με την ηλικία σας, ο ύπνος είναι απαραίτητος εάν θέλετε το βλέμμα σας να είναι ξεκούραστο και φρέσκο. Φροντίστε να κοιμάστε 8-7 ώρες καθημερινά για να αποφύγετε μαύρους κύκλους και σακούλες. Βέβαια, επειδή οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες είναι συχνά κληρονομικές ή οφείλονται σε κακή κυκλοφορία του αίματος ή και κακή διατροφή, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιήστε μια κρέμα που μειώνει τα πρηξίματα και τους κύκλους.

Το μυστικό

Βάζετε την κρέμα ματιών από την εξωτερική γωνία προς την εσωτερική, με τον παράμεσο, ταμποναριστά χωρίς να τρίβετε το δέρμα. Μία με δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιείτε μια μάσκα ματιών για ξεκούραση και αναζωογόνηση. Εάν θέλετε να αποσυμφορήσετε την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και να μειώσετε το πρήξιμο, χρησιμοποιείτε δροσερές κομπρέσες με χαμομήλι.

ΠΗΓΗ: TV24