Θα σας "λύσει" τα χέρια - Τρίψτε μια φέτα λεμόνι στη μασχάλη σας και θα δείτε...

Πρέπει να το δοκιμάσετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Yan Krukov/ Pexels + RichardJohn/ PixaBay
Yan Krukov/ Pexels + RichardJohn/ PixaBay

Το λεμόνι όπως σας έχουμε αναφέρει αρκετές φορές μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλές χρήσεις. καθώς μπορεί άνετα να λύσει πολλά προβλήματα όσο αναφορά την επιδερμίδα σας. Δείτε επίσης εδώ πως μπορείτε να χάσετε λίπος μόνο με λεμόνι.

Το λεμόνι μπορεί επίσης, να αντικαταστήσει ένα από τα καλλυντικά που έχετε στην τουαλέτα σας, και πιο συγκεκριμένα τα αποσμητικά που χρησιμοποιούμε στις περιπτώσεις που ιδρώνουμε.

Πως να κάνετε το λεμόνι αποσμητικό μασχάλης

Φλούδα λεμόνι
pixel2013/ PixaBay

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μια φέτα λεμονιού και να τρίψετε απαλά με αυτή τις μασχάλες σας. Τα δύο μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται στο λεμόνι, το μαγνήσιο και το κάλιο έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και επιπροσθέτως, όταν εφαρμόζονται στις μασχάλες, μπορούν να εξισορροπούν αποτελεσματικά το επίπεδο pH του δέρματος.

Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις χημικές ουσίες και τις τοξίνες που μπορεί να απλώνονται στις μασχάλες, όταν χρησιμοποιούμε ένα αποσμητικό σπρέι και η εφαρμογή του θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε μια σοβαρή λοίμωξη.

Στην περίπτωση του λεμονιού, τέτοιες επιβλαβείς ουσίες αποκλείονται εντελώς. Η παρουσία κιτρικού οξέος σε αυτό είναι ο φυσικός παράγοντας που εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές του ιδρώτα, οπότε αν έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι απλά να δώσετε μια ευκαιρία στο λεμόνι και να το δοκιμάσετε. Δε θα το μετανιώσετε.

Πάρε μια φλούδα λεμονιού και τρίψτην στα γόνατά σου - Θα δεις κάτι απίστευτο να συμβαίνει

Γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε, με τη φλούδα από ένα λεμόνι που μόλις έχετε χρησιμοποιήσει; Δεν χρειάζεται να πετάξετε ολόκληρο, το λεμόνι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τη λεμονόφλουδα για μία σειρά από πράγματα μιας και το λεμόνι από κάθε άποψη είναι θαυματουργό.

Αν έχετε πολύ σκασμένους αγκώνες ή πολύ σκασμένες φτέρνες, για παράδειγμα, συνιστούμε να τρίψετε αυτά τα σημεία με μια λεμονόφλουδα πριν πάτε για ύπνο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λεμονόφλουδα ως... διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr

Εξωτερική φωτογραφία: pixabay / stevepb