Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Υγιεινές και χορταστικές επιλογές για πρωινό - Συμβουλές από διαιτολόγους

Υγιεινές και χορταστικές επιλογές για πρωινό - Συμβουλές από διαιτολόγους
WELL BEING 12.10.2015 12:35

Το πρωινό μπορεί να είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά επίσης είναι και το πιο δύσκολο, γιατί έχεις το χρόνο είναι εναντίον σου. Οι περισσότεροι από εμάς όταν ξυπνάμε το πρωί, είμαστε στο τρέξιμο, είτε γιατί παρακοιμηθήκαμε, γιατί κάτσαμε λίγο πιο πολύ στο ντους, είτε γιατί είδαμε τα emails μας, και αφήνουμε το πρωινό τελευταίο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν προλαβαίνουμε να φάμε ένα σωστό πρωινό γεύμα και παίρνουμε κάτι απ έξω. Παρακάτω θα δούμε μερικές επιλογές, που είναι υγιεινές και χορταστικές.


Σπανάκι, ντομάτες και πλιγούρι. Κι όμως δεν είναι μεσημεριανό, αλλά ένα υγιεινό πρωινό που θα σας κρατήσει πολλές ώρες χορτάτους. Δεν χρειάζεται να συνδυάζετε τα λαχανικά απαραίτητα με το κυρίως γεύμα, γιατί μπορείτε να καταναλώσετε όλες τις ώρες της ημέρας.


Smoothie με βατόμουρα. Αν ξεκινήσετε την ημέρα σας φτιάχνοντας έναν χυμό με βατόμουρα, μαϊντανό και γάλα ή γάλα καρύδας, τότε θα έχετε την ενέργεια που χρειάζεστε, για να αντεπεξέλθετε στα καθημερινά σας καθήκοντα. Ένα είναι σίγουρο, ότι αυτό το πρωινό θα σας κρατήσει πλήρεις μέχρι το μεσημέρι.


Κοτόπουλο με λαχανικά. Γιατί όχι; Εξάλλου οι περισσότεροι δεν έχετε καθόλου χρόνο το πρωί και αγωνίζεστε να φτιάξετε έστω ένα αυγό. Γιατί λοιπόν, να μη φάτε το γεύμα της προηγούμενης ημέρας το πρωί; Αν το βράδυ μαγειρέψετε ένα επιπλέον κομμάτι κοτόπουλο και λίγα παραπάνω λαχανικά, έχετε έτοιμο και το πρωινό σας.


Πράσινο Smoothie. Εάν θέλετε ένα ανζωογονητικό και δυναμωτικό πρωινό, τότε πάρτε το μπλέντερ σας και βάλτε μέσα γάλα καρύδας, αμύγδαλα, ταχίνι, σπανάκι, σέλινο και σπανάκι, χτυπήστε τα όλα και απολαύστε ένα πράσινο Smoothie


Ολικής αλέσεως τοστ με αυγό. Είναι ένα συνηθισμένο πρωινό, αλλά θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες. Τα αυγά είναι εύκολα στη προετοιμασία και σας παρέχουν τη πρωτείνη που έχετε ανάγκη, για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας. Αν φάτε και ένα φρούτο, έχετε καταναλώσει ένα πλήρες πρωινό γεύμα.


jenny.gr

Share