SOS! Αυτές είναι οι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ τροφές για το βράδυ!

SOS! Αυτές είναι οι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ τροφές για το βράδυ!

Είναι λάθος να πηγαίνουμε για ύπνο με γεμάτο στομάχι. Έπειτα από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή στο σχολείο, το σώμα μας χρειάζεται ένα διάλειμμα από τις καθημερινές του λειτουργίες, και το πεπτικό σύστημα δεν αποτελεί εξαίρεση.


Επιπλέον, τα λιπαρά γεύματα πριν από τον ύπνο μπορούν να πυροδοτήσουν καούρες στο στομάχι. Παρόλα αυτά, αν πραγματικά χρειάζεσαι να φας κάτι, γύρνα την πλάτη σε αυτές τις απαγορευμένες τροφές και διάλεξε ένα ελαφρύ μικρό γεύμα.



Τα ζυμαρικά είναι από τις τροφές που πρέπει να αποφεύγονται πριν τον ύπνο. Μπορεί να αποτελούν την εύκολη λύση όταν είσαι πεινασμένη, ειδικά αφού υπάρχουν πολλές συνταγές που ετοιμάζονται σε λιγότερο από 30 λεπτά, αλλά μην ξεχνάς ότι τα ζυμαρικά είναι μια πλούσια πηγή υδατανθράκων οι οποίοι μετατρέπονται σε λίπος μόλις ξαπλώσεις στο κρεβάτι. Θυμήσου, επίσης, ότι οι πλούσιες σάλτσες που τα συνοδεύουν, γεμάτες τυρί και λάδι, ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη του συγκεκριμένου γεύματος και το κάνουν… άκρως ακατάλληλο για τις βραδινές ώρες!


Ποια μπορεί να αντισταθεί σε μια μεγάλη, ζουμερή και λαχταριστή πίτσα; Ωστόσο, αποτελεί ένα βαρύ γεύμα που μπορεί να αποδειχθεί επιβαρυντικό για το στομάχι οποιαδήποτε στιγμή. Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι για το πεπτικό σύστημα να επεξεργαστεί μια τέτοια τροφή, ειδικά τις βραδινές ώρες που θα έπρεπε να αναπαύεται. Η πίτσα είναι πολύ λιπαρή και τα συστατικά της έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύτητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο καούρας στο στομάχι.


Τα γλυκά δεν περιλαμβάνονται στις απαγορευμένες τροφές μόνο γιατί είναι θερμιδικές βόμβες. Ξέρεις ότι ονειρευόμαστε αυτό που τρώμε; Όχι απαραίτητα στην κυριολεξία, αλλά είναι γνωστό ότι οι παχυντικές τροφές και τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη (ειδικά τα γλυκά), επηρεάζουν τα εγκεφαλικά κύματα και μπορούν να πυροδοτήσουν εφιάλτες. Γι’ αυτό, αν θέλεις να περάσεις μια ήρεμη και χαλαρωτική νύχτα, απόφυγε το junk food και προτίμησε υποκατάστατα όπως ένα γεύμα βρώμης που είναι πιο ελαφρύ και περιέχει λιγότερες θερμίδες.



Παρότι δεν πρέπει να αποφεύγεις γενικά το κόκκινο κρέας, δεδομένου ότι είναι μια καλή θρεπτική πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, μια μεγάλη και ζουμερή μπριζόλα το βράδυ θα σε εμποδίσει να έχεις έναν βαθύ, χαλαρωτικό και αναζωογονητικό ύπνο που τόσο χρειάζεσαι έπειτα από μια μακριά και κουραστική μέρα. Για να ξεκουραστεί, λοιπόν, βαθιά το σύστημα του οργανισμού έχει ανάγκη από ηρεμία: ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, από ένα γεύμα με κόκκινο κρέας λίγο πριν τον ύπνο.


Δεν μπορείς να φανταστείς γιατί τα λαχανικά να ανήκουν στις απαγορευμένες τροφές; Τα λαχανικά αντιπροσωπεύουν μια απολαυστική, θρεπτικά τροφή η οποία, όμως, δεν ενδείκνυται σε περίπτωση που σχεδιάζεις να πας για ύπνο νωρίς. Ο λόγος είναι απλός: λαχανικά όπως τα κρεμμύδια, το μπρόκολο ή το λάχανο περιέχουν υψηλές ποσότητες αδιάλυτων φυτικών ινών που σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αν αυτό ακούγεται τέλειο για τη δίαιτα κατά τη διάρκεια της μέρας, το βράδυ οι φυτικές ίνες κινούνται πολύ αργά μέσα στο πεπτικό σύστημα και προκαλούν έντονο μετεωρισμό.



Αν μπορείς να περιοριστείς σε ένα μικρό κομμάτι, τότε βγάλε τη μαύρη σοκολάτα από τις απαγορευμένες τροφές. Διαφορετικά, οι τόσες πολλές θερμίδες της θα αποθηκευτούν ωραιότατα σαν λίπος στο σώμα σου. Ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αποφεύγεις την κατανάλωση σοκολάτας πριν από τον ύπνο (ιδιαίτερα τη μαύρη), είναι γιατί περιέχει καφεΐνη κι άλλα διεγερτικά που κρατούν εσένα και την καρδιά σου σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να χαλαρώσεις και να «αποσυνδεθείς» από όλα.


Το αλκοόλ σκοτώνει τον ύπνο γιατί προκαλεί νυχτερινή εφίδρωση που σε κάνει να ξυπνάς επανειλημμένα μέσα στη νύχτα. Το αλκοόλ, και ιδιαίτερα το κρασί, όχι μόνο επιδεινώνει την ποιότητα του ύπνου αλλά μειώνει και τη συνολική διάρκειά του, πέρα από το γεγονός ότι περιέχει πολλές θερμίδες.


Μία από τις εξαιρετικά sos απαγορευμένες τροφές για το βράδυ. Όπως κάθε άλλο παχυντικό και λιπαρό φαγητό, τα cheeseburger πρέπει να αποφεύγονται πριν από τον ύπνο γιατί διεγείρουν τη φυσική παραγωγή οξέως στο στομάχι, με αποτέλεσμα να προκαλούν καούρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Το τσίλι είναι πολύ υγιεινό κι ευεργετικό όταν βρίσκεται σε συνδυασμό με συγκεκριμένα συστατικά, όμως η σάλτσα τσίλι είναι απαγορευτική πριν από τον ύπνο, αφού περιέχει πολλές θερμίδες και ξεχειλίζει από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες αργής καύσης.


Απαγορευμένες τροφές για κάθε ώρα της ημέρας, αν μετράς θερμίδες. Τα επεξεργασμένα σνακ καλό είναι να αποφεύγονται πάντα, και όχι μονάχα πριν από τον ύπνο, δεδομένου ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες γλουταμινικού μονονατρίου (monosodium glutamate, MSG) που είναι γνωστό ότι συσχετίζεται με διάφορες διαταραχές ύπνου.



helloladies.gr