Αυτά είναι τα γλυκά που μπορείς να τα φας και να μην πάρεις γραμμάριο!

Κάνε δίαιτα, αλλά φάε και το γλυκάκι σου...

Αυτά είναι τα γλυκά που μπορείς να τα φας και να μην πάρεις γραμμάριο!

Επειδή είναι καλοκαίρι και προσέχουμε τι τρώμε, αλλά κι επειδή γυναίκες είμαστε κι έχουμε μια μικρή αδυναμία στα επιδόρπια, σας παρουσιάζουμε αυτά τα γλυκά, που μπορείς να τα φας και να μην πάρεις γραμμάριο!

Το ότι κάνουμε δίαιτα δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε κάτι γλυκό.

Όχι, οι ακραία περιοριστικές δίαιτες δεν είναι για εμάς – και δεν είναι για κανέναν, αν μας ρωτήσετε. Η ανάγκη για γλυκό μας ενώνει όλους, και αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να φάμε χωρίς πολλές ενοχές.

Φρουί ζελέ
Μόλις 80 θερμίδες θα πάρουμε από μια μερίδα ζελέ, και αν διαλέξουμε light εκδοχή, ή ένα προϊόν που έχει στέβια αντί για ζάχαρη, θα πάρουμε ακόμα λιγότερες. Άσε που είναι τέλειο και δροσερό γλυκό για καλοκαίρι.

Frozen yogurt
Μπορεί η μανία του να ήρθε και να πέρασε, αλλά γιαουρτάδικα (ευτυχώς) υπάρχουν ακόμα ανοιχτά. Και αν δεν φορτώσουμε το κύπελλό μας με ένα σωρό άχρηστες ζάχαρες – από σοκολατένια δημητριακά μέχρι ζελεδάκια – και επιλέξουμε λίγα μούρα, έχουμε αντικειμενικά ένα πολύ υγιεινό επιδόρπιο, με περίπου 120-150 θερμίδες την μερίδα.

Παστέλι
Άκρως ελληνικό και παραδοσιακό, το παστέλι κυκλοφορεί σε μινιόν συσκευασίες της μίας μερίδας—ναι, αυτή η μινιόν συσκευασία είναι μία μερίδα παστελιού, και περιέχει 88 θερμίδες περίπου. Είναι αρκετό για να κόψει την πείνα μας, αλλά και να μας προσφέρει μια καλή δόση θρεπτικών συστατικών από το σούπερ σουσάμι.

Μους κακάο
Πολύ πιο ελαφριά από την σοκολάτα, η μους θα μας ικανοποιήσει δεόντως, και δεν θα μας προσφέρει πολλές θερμίδες – συγκεκριμένα, γύρω στις 120 η μερίδα.

Παρφέ με φρούτα
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι γιαούρτι 0% και μερικά από τα αγαπημένα μας φρούτα, τα ανακατεύουμε όλα σε ένα ποτήρι και αμέσως έχουμε ένα πλήρες – και άκρως υγιεινό – επιδόρπιο.

Γλυκά του κουταλιού
Μέχρι 100 θερμίδες η μερίδα θα μας προσφέρει το αγαπημένο μας γλυκό του κουταλιού. Και ίσως να τις μειώσουμε ακόμα περισσότερο αν είμαστε λίγο φειδωλοί με το σιρόπι. Και, για να το πούμε ακόμα μία φορά, και το γλυκό του κουταλιού ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι, για την έξτρα πρωτεΐνη.

Φρούτα
Απλά, λιτά και απέριττα. Τα γλυκά της φύσης. Αν, πάλι, το να φας ένα μήλο ή ένα αχλάδι σκέτο δεν σε τρελαίνει και τόσο σαν ιδέα, τότε θα σου προτείνουμε να βρεις συνταγές για ψητά φρούτα. Ναι, σε βλέπουμε που σηκώνεις το φρύδι με απορία. Κι εμείς έτσι ήμασταν όταν τα ανακαλύψαμε, και μετά τα δοκιμάσαμε. Το ψήσιμο είναι φοβερός τρόπος να αναδείξεις την υπέροχη γεύση των φρούτων.

5 γευστικά και υγιεινά σνακ για το καλοκαίρι!

Είναι καλοκαίρι και θέλεις να φας κάτι ελαφρύ; Η δουλειά μας είναι εύκολη! Σου δίνουμε 5 ιδέες για γευστικά και υγιεινά σνακ!

Όσον αφορά τα σνακ του καλοκαιριού, όλοι επιθυμούμε κάτι ελαφρύ, δροσερό και γευστικό, ώστε να μην ανησυχούμε για τη σιλουέτα μας.

Από φρέσκα φρούτα και λαχανικά έως και σπιτικές γρανίτες, υπάρχουν πολλές και υπέροχες ιδέες για καλοκαιρινά σνακ διαίτης που μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτή τη περίοδο.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υψηλά σε θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε τις ζεστές μέρες και οι σπιτικές γρανίτες είναι μια νόστιμη λιχουδιά για ένα καλοκαιρινό BBQ. Δοκίμασε αυτά τα καλοκαιρινά σνακ και πρότεινε και εσύ τις δικές σου ιδέες για σνακ.

1) Φρέσκια φρουτοσαλάτα
Αυτό το δροσιστικό σνακ είναι ο,τι πρέπει τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Τα περισσότερα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες, και σάκχαρα οπότε είναι ένα τέλειο σνακ για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Οι φράουλες, τα μήλα, τα κεράσια, τα βατόμουρα, το γκρέιπφρουτ και το ρόδι είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα που μπορείς να τρως καθημερινά. Πολλά φρούτα “ταξιδεύουν” καλά στη τσάντα και το αυτοκίνητο. Απλά αναμιγνύεεις τα αγαπημένα σου φρούτα σε ένα μπολ και έχεις ένα υγιεινό σνακ για τα ταξίδια σου.

2) Σαλάτα με φέτα και καρπούζι
Αναμιγνύεις 1/4 του φλιτζανιού τυρί φέτα σε κομμάτια, 2 φλιτζάνια καρπούζι σε κομμάτια, και μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο. Αυτό το υγιεινό σνακ είναι καλύτερο να φαγωθεί αμέσως, αλλιώς το καρπούζι θα μουσκευτεί και θα χάσει τη γεύση του.

3) Γιαούρτι με μούρα
Το γιαούρτι είναι η τέλεια πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, και τα μούρα περιέχουν βιταμίνη C και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα μούρα βοηθάνε το σώμα σου να καταπολεμήσει το στρες, και συμβάλλουν σε μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Επειδή τα μούρα περιέχουν νερό, βοηθάνε και στην ενυδάτωση σου τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Το γιαούρτι με μούρα είναι από τα πιο υγιεινά και νόστιμα σνακ που μπορείς να δοκιμάσεις αύτο το καλοκαίρι. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και δημητριακα ολικής αλέσεως στο γιαούρτι σου αν θες.

4) Κομμάτια τυριού
Αυτό είναι ένα γρήγορο και εύκολο καλοκαιρινό σνακ που μπορείς να φας σπίτι. Το τυρί περιέχει ασβέστιο για τη δομή των οστών και πρωτεΐνη. Επίσης είναι υψηλό σε βιταμίνη Β που βοηθάει το σώμα να απορροφήσει και να κατανέμει το ασβέστιο έτσι ώστε να χτίσει και να διατηρήσει υγιή τα κόκαλα.

5) Γρανίτες
Έχεις φτιάξει ποτέ τη δική σου γρανίτα; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ξυλάκια για τη γρανίτα και ένα μπλέντερ. Τα ξυλάκια εύκολα τα βρίσκει κανείς κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γιατί δεν φτιάχνεις γρανίτες και δεν προσκαλείς τους φίλους σου να απολαύσετε μαζί αυτή τη τέλεια λιχουδιά; Οι γευστικοί συνδυασμοί και οι σπιτικές γρανίτες είναι αμέτρητες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρούτα και λαχανικά για να φτιάξεις αυτή τη νοστιμότατη λιχουδιά.