«Δυνάμωσε για να έχεις διάρκεια»! Η Κατερίνα Γιατζόγλου αποκαλύπτει ποιος είναι ο απόλυτος οδηγός για σωστή γυμναστική

Όλα όσα εξηγεί στο βιβλίο της «Go Gold»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δυνάμωσε για να έχεις διάρκεια»! Η Κατερίνα Γιατζόγλου αποκαλύπτει ποιος είναι ο απόλυτος οδηγός για σωστή γυμναστική

Μέσα από το βιβλίο της «Go Gold», η Κατερίνα Γιατζόγλου σου αποκαλύπτει αναλυτικά, ποιος είναι ο απόλυτος οδηγός για να κάνεις κι εσύ σωστή γυμναστική που θα κάνει το σώμα σου να "διαρκεί" μέσα στον χρόνο! Με το μότο «δυνάμωσε για να έχεις διάρκεια» ακολούθησε μερικά απλά βήματα και θα δεις θαύματα!

Η μετρ της καλής υγείας και ζωής Κατερίνα Γιατζόγλου στο νέο της βιβλίο «Go gold» αποκαλύπτει όσα τη διατηρούν για πάντα νέα και ωραία και μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές του προσωπικού της γυμναστή Λίνου Χαραλάμπους. «Μπορεί να ακούγεται παράξενο ή και ακραίο, αλλά όταν κουράζεις ένα σώμα με ηλικία 45+ φτάνοντάς το στα όριά του με αναερόβιους μηχανισμούς (βάρη, αντιστάσεις, σωματικό βάρος) μικρής διάρκειας, ακόμα και σε βαθμό μυϊκής υπερτροφίας, αναστέλλεται σημαντικά η χαλάρωση και η ανικανότητα του μυϊκού συστήματος και διατηρείται η μέγιστη καλή λειτουργία. Για να συνοψίσω, θα έλεγα το εξής απλό: Δυνάμωσε για να μπορείς να έχεις διάρκεια, τρέξε για να αντέχεις και να κάψεις, τεντώσου για να κινείσαι άνετα και ισορρόπησε για να πετυχαίνεις τα πάντα και κράτησε μακριά τη “φθορά” για... μια ζωή!».

Στο μεταξύ στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Γιατζόγλου, είδαμε πλήθος κόσμου να βρίσκεται στο πλευρό της!

Early morning workout!

Είναι δύσκολο να αφήσεις το ζεστό σου κρεβατάκι για να τρέξεις. Είναι αλήθεια, αλλά το αποτέλεσμα πάντα σε αποζημιώνει. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μετά τον νυχτερινό ύπνο το σώμα βρίσκεται ακόμη στη «νυχτερινή λειτουργία» και η πρωινή άσκηση μπορεί να βοηθήσει να ξεκινήσει η μέρα μας δυναμικά και να είμαστε δραστήριοι σε όλη τη διάρκειά της. Είναι μια συνήθεια που μας εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσουμε την προπόνησή μας επειδή κάτι πήγε στραβά στο πρόγραμμα. Επίσης, η πρωινή γυμναστική κρατά τα ενεργειακά επίπεδα υψηλά. Αυτό αυξάνει την αποδοτικότητά ακόμα και στην εργασία. Η άσκηση πριν το πρωινό βοηθά στην καύση λίπους σε σύγκριση με μια βραδινή προπόνηση και ενισχύει τον μεταβολισμό για να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Πυελικές ασκήσεις

Το έχουμε ξαναγράψει. Οι πυελικές ασκήσεις είναι απαραίτητες αν και παραμελημένες! Επειδή καθώς μεγαλώνουμε αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο την αξία τους, είναι καλό να τις προσθέσουμε στο ασκησιολόγιό μας. Μία απλή και αποτελεσματική πυελική άσκηση είναι η γέφυρα. Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα στο πάτωμα ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Με μια αναπνοή ανύψωσε τους γοφούς και μείνε στη θέση για 10 δευτερόλεπτα, αναπνέοντας κανονικά. Γύρνα στην αρχική θέση και επανάλαβε 10 φορές.

41,7% των εφήβων στην Ελλάδα γυμνάζονται 5 ημέρες την εβδομάδα τουλάχιστον για μία ώρα.

«Μερικοί άνθρωποι έχουν χιλιάδες λόγους για να δικαιολογήσουν γιατί δεν µπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν, ενώ αυτό που χρειάζονται είναι ένας λόγος για να εξηγήσουν γιατί µπορούν».

Martha Graham, 1894-1991, Αμερικανίδα χορογράφος