Βάζετε πολύ αλάτι στο φαγητό; Δείτε τι μπορεί να πάθετε!

Μεγάλος κίνδυνος!

Βάζετε πολύ αλάτι στο φαγητό; Δείτε τι μπορεί να πάθετε!

Δεν ξέρετε τι κακό κάνετε στην υγεία σας αν βάζετε πολύ αλάτι στο φαγητό! Αν δείτε τι μπορεί να πάθετε, δεν θα το ξανακάνετε!

Τεράστια προσοχή!

Ο λευκός χρυσός, κοινώς το αλάτι, κατέχει σταθερή θέση στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά μας, αφού χαρίζει υπέροχη γεύση σε όλα μας τα φαγητά, ενώ παράλληλα διευκολύνει και τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών στο εσωτερικό των κυττάρων.

Μπορεί εμείς να το αγαπάμε στη μαγειρική μας, αλλά όπως απέδειξε πρόσφατη έρευνα δεν ισχύει το ίδιο και για την καρδιά μας.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του φιλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας στο Ελσίνκι, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού όχι μόνο υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αλλά προκαλεί και άμεση βλάβη στην καρδιά.

Οι ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν 4.630 υγιείς ενήλικες για 12 χρόνια, εντόπισαν ότι το 20% των ανθρώπων έτρωγαν περισσότερο από 13,7 γραμμάρια την ημέρα, τη στιγμή που η συνιστώσα κατανάλωση είναι μόνο 6 γραμμάρια. Το ποσοστό αυτό των συμμετεχόντων είχε λοιπόν τις διπλάσιες πιθανότητες να υποστεί κάποια καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με αυτούς, που κατανάλωναν λιγότερο από 6,8 γραμμάρια.

«Στην καρδιά δεν αρέσει το αλάτι. Η υψηλή πρόσληψη αλατιού αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολή», είπε χαρακτηριστικά ο Pekka Jousilahti, επικεφαλής της έρευνας, σοκάροντας την κοινή γνώμη, αφού ως γνωστόν το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας θεωρείται πολύ συχνό στην εποχή μας, με εκατομμύρια άτομα άνω των 65 ετών να πλήττονται κάθε χρόνο.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι σκόρδο στον...πρωκτό σας! Τα αποτελέσματα θα σας αφήσουν άφωνους

Αναρωτιέστε τι μπορεί να συμβεί αν τοποθετήσετε ένα κομμάτι σκόρδου στον πρωκτό σας; Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε! Το μόνο σίγουρο είναι πως τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν πραγματικά!

Η φύση έχει την απάντηση στις περισσότερες συνθήκες και ασθένειες, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες φυτά και λαχανικά που έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιετίες.

Τα οφέλη του σκόρδου για την υγεία μας είναι τεράστια. Εξοντώνει όλες τις αρρώστιες και είναι υπερτροφή δύναμης. Πιο συγκεκριμένα αν το τοποθετήσουμε σε ένα σημείο στο σώμα μας θα δούμε εκπληκτικά αποτελέσματα.

AdTech Ad

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο!

Κορίτσια προσοχή! Οι τροφές που προκαλούν αέρια και καλό θα ήταν... να τις αποφύγετε!

Το να έχεις ένα απόλυτα επίπεδο στομάχι όλη την ώρα δεν είναι φυσιολογικό. Μόλις φας και πιεις, οι τροφές και τα υγρά παίρνουν χώρο στο στομάχι και τα έντερά σου, γεγονός που οδηγεί σε κάποια επέκταση της κοιλιάς.

Φυσικά όταν νιώθεις πρησμένη στην κοιλιά, αυτό δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι κάτι συμβαίνει με τις τροφές που λαμβάνεις. Αλλά αν η κοιλιά σου είναι πολύ πρησμένη τις φυσιολογικές μέρες, μάλλον θα πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις τις τροφές που σε φουσκώνουν και προκαλούν αέρια.

Τροφές που προκαλούν φούσκωμα και τυμπανισμό
1.Όσπρια

Μάλλον θα έχεις ακούσει πάλι ότι τα φασόλια, οι φακές και τα μπιζέλια προκαλούν αέρια. Αυτές οι τροφές περιέχουν πολλές πρωτεΐνες αλλά και σάκχαρα και φυτικές ίνες που το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα. Όταν, λοιπόν, τα όσπρια φτάνουν στο παχύ έντερο, τα βακτήρια εκεί αναλαμβάνουν δράση και τρέφονται από αυτά.

Αυτή η διαδικασία παράγει αέρια και μπορεί να φουσκώσει την κοιλιά σου. Είναι καλό να συνδυάζεις τα όσπρια με δημητριακά ολικής άλεσης που χωνεύονται εύκολα, όπως το ρύζι και η κινόα. Αν τρως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής άλεσης συχνά, δε θα σε ενοχλούν τόσο πολύ όσο αν τα έτρωγες σποραδικά.

2.Μπρόκολο, λάχανο και λαχανίδα

Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν ραφινόζη- ένα σάκχαρο που παραμένει αχώνευτο μέχρι να ζυμωθεί από τα βακτήρια στο έντερό σου, μία διαδικασία που παράγει αέρια και σε φουσκώνει.

Είναι σημαντικό να τα τρως όμως συστηματικά, γιατί είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που οδηγούν σε ένα πιο ισχυρό πεπτικό σύστημα, που δεν πρήζεται εύκολα. Μπορείς να δοκιμάσεις να τα μαγειρεύεις στον ατμό, καθώς έτσι μαλακώνουν οι φυτικές τους ίνες.

Γαλακτοκομικά

Έχεις νιώσει ποτέ περισσότερο πρησμένη μετά από ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ή ένα κομμάτι τυρί; Μπορεί να έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σου δεν έχει τα απαραίτητα ένζυμα για να διασπάσει τη λακτόζη(τη ζάχαρη που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα).

Αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια στο γαστρεντερικό σωλήνα, γεγονός που οδηγεί σε φούσκωμα. Μείνε μακριά από τα κανονικά γαλακτοκομικά και δοκίμασε αυτά που δεν περιέχουν λακτόζη, για να δεις διαφορά.

Μήλα

Με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα μήλα (όπως και τα αχλάδια, τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα) περιέχουν φρουκτόζη και σορβιτόλη, σάκχαρα που υπάρχουν σε πολλά φρούτα και κάποιοι οργανισμοί δεν τα ανέχονται. Το αποτέλεσμα; Πολλά αέρια και φούσκωμα.

Τα μήλα αποτελούν ιδανικό σνακ αλλά είναι σημαντικό να τα τρώμε με μέτρο. Ένα μόνο μήλο περιέχει 4,5γρ. πρωτεΐνης και περίπου το 10% των καθημερινών απαιτήσεων του οργανισμού σου σε βιταμίνη C. Δεν αξίζει λοιπόν να τα αποκλείσεις από τη διατροφή σου.

Αλμυρές τροφές

Γνώριζες ότι το αλάτι προσελκύει το νερό; Η κατανάλωση τροφών με πολύ νάτριο μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση νερού και να σε κάνει να πρηστείς. Το να αποφύγεις το νάτριο δεν είναι τόσο εύκολο όσο να αποκλείσεις το αλάτι από τη διατροφή σου.

Το νάτριο βρίσκεται στο απόγειό του στις επεξεργασμένες και συσκευασμένες τροφές, όπως οι σούπες και το ψωμί. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι πολύ δύσκολο να το αποφύγεις, οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πίνεις αρκετό νερό ώστε να το αποβάλεις από τον οργανισμό σου.