Έρευνα σοκ! Αν έχεις μυωπία κινδυνεύεις με τύφλωση!

Μεγάλη προσοχή!

Έρευνα σοκ! Αν έχεις μυωπία κινδυνεύεις με τύφλωση!

Έρευνα προειδοποιεί πως αν έχεις μυωπία κινδυνεύεις με τύφλωση, αφού είναι ένα σύνηθες πρόβλημα, στο οποίο συχνά δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και προκαλεί σοκ.

Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη μυωπία και την τύφλωση γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη τακτικών επισκέψεων στον οφθαλμίατρο, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται η Le Parisien.

Η μυωπία βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα 200.000 ατόμων από το γαλλικό οφθαλμολογικό κέντρο Point Vision.

Έρευνα-σοκ προκαλεί ταραχή! Πώς τα τοστ που τρώμε προκαλούν καρκίνο!

Η μελέτη αυτή κατέδειξε τη σοβαρότητα που μπορεί να έχουν οι επιπλοκές της μυωπίας, ιδιαίτερα σε ασθενείς με πολύ υψηλή μυωπία. Το 25% των ατόμων άνω των 60 ετών με υψηλή μυωπία τυφλώνονται. Δεν είναι, πάντως, οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν, δεδομένου ότι αυτή η έρευνα υπογραμμίζει και τον κίνδυνο των επιπλοκών του αμφιβληστροειδούς για όλα τα περιστατικά μυωπίας.

Αν έχεις μυωπία κινδυνεύεις με τύφλωση

Βρέθηκε ακόμα ότι όταν η μυωπία ξεπερνά τον 1 βαθμό, ο κίνδυνος επιπλοκών αυξάνεται κατά 40%. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος αυτός δεν αφορά αποκλειστικά τα άτομα με πολύ υψηλή μυωπία αλλά και τους μέτριους μύωπες.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιδεινώνει αυτό το πρόβλημα, καθώς οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση των οθονών και μάλιστα αυτό είναι κάτι που ξεκινά ήδη από πολύ μικρή ηλικία.

«Η ζωή στην ύπαιθρο που μπορεί να είχαν οι παππούδες μας έχει πλέον σχεδόν εγκαταλειφθεί. Δουλεύουμε όλο και περισσότερο μπροστά σε οθόνες. Το να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να βγουν έξω να παίξουν ίσως είναι ένας τρόπος μείωσης της μυωπίας», εξηγεί ο Νικολά Λεβεζιέλ, ένας από τους συντάκτες της μελέτης και καθηγητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Πουατιέ.

Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη τακτικών επισκέψεων σε οφθαλμίατρο, ιδιαίτερα για τα άτομα που έχουν από μέτρια έως σοβαρή μυωπία.

Ο Λεβεζιέλ, μάλιστα, τονίζει κι αυτός την ανάγκη τακτικών επισκέψεων ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με λέιζερ.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050, ο αριθμός των ατόμων με μυωπία θα φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια, δηλαδή θα έχει μυωπία η μισή ανθρωπότητα και επομένως δυνητικά άλλα σοβαρά προβλήματα όρασης ή τύφλωση.

Η παρούσα έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από το ιατρικό οφθαλμολογικό κέντρο Point Vision, σε συνεργασία με τον καθηγητή Νικολά Λεβεζιέλ, τον καθηγητή Πιέρ Ινγκράντ, την καθηγήτρια Σιμόν Μαριγιέ και τη δημόσια υπηρεσία υγείας του Πουατιέ.

Πηγή: pronews

Έρευνα - αποκάλυψη! Καταπιείτε το σπέρμα του συντρόφου σας και σωθείτε από...

Καταπιείτε το σπέρμα του συντρόφου σας και σωθείτε από... Μια έρευνα - αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά και τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα!

Είναι αποδεδειγμένο!

Ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, αποφάσισαν να μελετήσουν την επίδραση του στοματικού σεξ στον ψυχικό κόσμο των γυναικών, πως επηρεάζει δηλαδή θετικά την ψυχική ισορροπία αλλά και την ψυχική υγεία γενικότερα.

Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 293 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από την σεξουαλική τους ζωή και με το στοματικό σεξ.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι εκείνες οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους. Μετά από τα συμπεράσματα αυτά, αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει με το ανδρικό σπέρμα που δίνει ψυχική ικανοποίηση στις γυναίκες. Ανέλυσαν λοιπόν τη χημική του σύσταση όπου και βρήκαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον, ενισχύουν το συναίσθημα αγάπης.

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 8 συμπτώματα που μαρτυρούν ότι έχετε καρκίνο των ωοθηκών!

Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή. Ελληνίδα και σ3ξ: Πόσες θέλουν ξύλο, πρόστυχα λόγια, στοματικό και πρωκτικό;

Τι περιέχει το σπέρμα;

Κορτιζόλη: είναι η ορμόνη της αγάπης, η ορμόνη που ενισχύει την αγάπη και την συντροφικότητα
Οιστρόνη και ωκυτοκίνη: ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, μάλιστα η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης (βλέπε: Η ορμόνη της αγάπης: ωκυτοκίνη)
Θυροτροπίνη: ορμόνη που βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, όπως και η σεροτονίνη
Μελατονίνη: βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου
Εκτός λοιπόν από την σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό "δέσιμο" της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει ενισχυτικά στην γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

Πηγή: askitis.gr