Προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να βάλετε ποτέ γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά!

Σταματήστε το τώρα!

Προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να βάλετε ποτέ γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά!

Προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να βάλετε ποτέ γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά! Αν μέχρι στιγμής το κάνετε, δώστε βάση γιατί κάνει κακό στην υγεία σας!

Το γάλα δεν κάνει τα αυγά πιο κρεμώδη, πιο αφράτα, ούτε και “γεμίζει το πιάτο με περισσότερη ομελέτα”. Το μόνο που πραγματικά πετυχαίνει το γάλα είναι να αραιώσει τη γεύση των αυγών, καθιστώντας τα πιο “ελαστικά” και άχρωμα.

Μόνο βούτυρο

Οι σεφ και οι μάγειρες συμφωνούν ότι το βούτυρο είναι το μοναδικό γαλακτοκομικό υλικό, που χρειάζεστε για να φτιάξετε ομελέτα. Χρησιμοποιήστε μεσαία έως χαμηλή θερμότητα και λιώστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφί (αλλά όχι καφέ) χρώμα. Στην συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται το μείγμα στο κάτω μέρος. Περιοδικά με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά τα αυγά από το κάτω μέρος του τηγανιού για να σχηματιστούν πιο “μεγάλα κομμάτια” και μέχρι να γίνουν τ' αυγά.

Προσοχή! Αυτά τα ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου!

Μην χτυπάτε τ' αυγά απευθείας μέσα στο τηγάνι

Μερικοί σπάνε τ' αυγά απευθείας στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να τα χτυπήσουν μέσα σε αυτό. Αυτό είναι λάθος. Όχι μόνο υπάρχει πιθανότητα να πέσουν τσόφλια αυγών στο τηγάνι, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορεί να χαράξετε τον πάτο του τηγανιού. Πάρτε το επιπλέον βήμα για να σπάσετε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά για να τα συνδυάσετε. Το τελικό προϊόν σας θα είναι καλύτερο λόγω των πρόσθετων προσπαθειών σας.

Χρησιμοποιήστε σπάτουλα σιλικόνης

Μια σπάτουλα σιλικόνης είναι το καλύτερο εργαλείο για να φτιάξετε ομελέτα. Οι μεταλλικές σπάτουλες μπορεί να ξύσουν και να γρατζουνίσουν την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού σας, ενώ μια ξύλινη κουτάλα δεν μπορεί να φτάσει καλά στις άκρες του τηγανιού για να ανακατέψει το μείγμα.

Υπομονή και χαμηλή φωτιά

Η ομελέτα πρέπει να μαγειρεύεται αργά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμότητα. Αλλιώς το πιο πιθανό είναι να παραψηθούν τα αυγά. Όπως και άλλες πρωτεΐνες, τα αυγά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα και όταν αφαιρεθούν από τη φωτιά, οπότε κατεβάστε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας πριν δείτε τα αυγά να έχουν ψηθεί τελείως. Το ζεστό τηγάνι θα συνεχίσει να μαγειρεύει τα αυγά καθώς θα τα μεταφέρετε στο πιάτο.

Πηγή: pronews.gr

Προσοχή! Αυτή η καθημερινή μας συνήθεια μας γερνάει πρόωρα!

Κι όμως αυτή η καθημερινή συνήθειά μας, μπορεί και μας γερνάει πρόωρα και γι΄αυτό το λόγο χρειάζεται προσοχή καθώς πρέπει να την περιορίσουμε άμεσα!

Τι πρέπει να αλλάξουμε στην καθημερινότητά μας για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας;

Εσύ για πόσο θα ζήσεις; Να πως θα το τσεκάρεις μόνη σου!

Μια καθημερινή συνήθεια όλων μας φαίνεται να επιταχύνει τη γήρανση και να προκαλεί βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε;

Η καθημερινή έκθεση στο μπλε φως των κινητών, των υπολογιστών ή άλλων συσκευών μπορούν να επιταχύνουν την γήρανση ακόμη και αν το φως δεν φτάνει μέχρι τα μάτια μας, υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Aging and Mechanisms of Disease.

Το μήκος κύματος του μπλε φωτός που εκπέμπεται από τις λυχνίες LED μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους νευρώνες του εγκεφάλου καθώς και στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού σύμφωνα με τους ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Ορεγκον.


Η έρευνα βασίστηκε στη μελέτη των φρουτόμυγων και διαπίστωσε ότι η διάρκεια ζωής εκείνων που εκτίθεντο σε ένα 12ωρο κύκλο μπλε φωτός ακολουθούμενο από 12 ώρες σκότους ήταν μικρότερη από εκείνες που είτε ζούσαν σε απόλυτο σκοτάδι είτε σε φως χωρίς εκπομπές μπλε φωτός.

Οι φρουτόμυγες που εκτέθηκαν στο μπλε φως παρουσίασαν βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και στους νευρώνες του εγκεφάλου και επηρεάστηκε δυσμενώς η ικανότητά τους να σκαρφαλώνουν. Βλάβες σημειώθηκαν και σε μεταλλαγμένες μύγες που δεν είχαν μάτια, γεγονός που σύμφωνα με τους ερευνητές αποδεικνύει ότι τα προβλήματα προκύπτουν από την έκθεση στο μπλε φως χωρίς να χρειάζεται να το κοιτάξουν οι μύγες απευθείας.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Jaga Giebultowicz καθηγήτρια βιολογίας σχολίασε ότι το γεγονός ότι το μπλε φως επιταχύνει τη γήρανση τους εξέπληξε αρχικά. Στη συνέχεια όμως μελετώντας διεξοδικά το φάσμα του φωτός στο οποίο εκτίθεντο οι φρουτόμυγες κατέστη ξεκάθαρο ότι η έκθεση στο φως μείωνε ελαφρά τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά η έκθεση στο μπλε φως τη μείωνε δραματικά.

Η ερευνήτρια βέβαια σχολίασε ότι τα ευρήματα σε πειραματόζωα συχνά είναι διαφορετικά από εκείνα στους ανθρώπους, ωστόσο δεν θα έβλαπτε να χρησιμοποιούμε φίλτρα στις οθόνες των υπολογιστών, καθώς και άλλων συσκευών που να μπλοκάρουν το μπλε φως και την έκθεσή μας σε αυτό.

4 «χρυσές» συμβουλές αντιγήρανσης που θα σώσουν την επιδερμίδα σου!

Αυτές είναι οι 4 «χρυσές» συμβουλές αντιγήρανσης που θα σώσουν την επιδερμίδα σου στο πέρασμα του χρόνου!

Ξεκινήστε να τις ακολουθείτε πιστά, ακόμα και αν ηλικιακά ανήκετε στο γκρουπ των 20-30 ετών. Η προστασία του δέρματος είναι το παν και καλό θα είναι να μυήσετε σε αυτή τη συνήθεια και τις επόμενες γενιές.

Περιορίστε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη δημιουργεί φλεγμονές και οι φλεγμονές σάς κάνουν να γερνάτε γρηγορότερα. Προκαλεί σκλήρυνση του δέρματος και ρυτίδες. Οταν η διατροφή σας περιλαμβάνει πολλά σάκχαρα και υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα, το δέρμα σας μοιάζει κουρασμένο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε τη ζάχαρη μέσω της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων (δυστυχώς, οι καραμέλες, τα δημητριακά και τα μπισκότα δεν κάνουν καλό). Οταν βγάζετε την επεξεργασμένη ζάχαρη από τη διατροφή σας, το δέρμα σας φαίνεται πολύ νεότερο και πιο φωτεινό -και μάλιστα πολύ γρήγορα! Καλό είναι, ωστόσο, να αποφεύγετε και τα υποκατάστατα της ζάχαρης. Για την ακρίβεια, τις περισσότερες φορές αυτά κάνουν χειρότερη δουλειά. Αν οπωσδήποτε τη θέλετε στη ζωή σας, προτιμήστε τη μαύρη ζάχαρη.

Τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχοι
Είναι πολύ ισχυρά ως προς την αντιγηραντική τους προοπτική, όταν εφαρμόζονται ή εισχωρούν στο δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το δέρμα να προστατευτεί από τις υπεριώδεις ακτίνες, τη ρύπανση, το στρες και από τα κακά σάκχαρα. Καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, το σπανάκι, οι ντομάτες, τα φασόλια, και δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια αντιοξειδωτική κρέμα ή ορό το πρωί και το βράδυ.

#Nofilter: 7 μυστικά ομορφιάς για να έχεις πάντα φωτογένεια!

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό
Οσο υψηλότερο SPF τόσο το καλύτερο, γιατί κανείς δεν εφαρμόζει αρκετή ποσότητα, ή ξεχνάει να εφαρμόσει ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας, και τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη SPF παρέχουν περισσότερη προστασία. Δεδομένου ότι χρειάζεστε μια πολύ μικρή ποσότητα για το πρόσωπό σας και για τον λαιμό και το στήθος σας, δοκιμάστε να το εφαρμόσετε σε δύο στρώματα. Τρίψτε το, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επαναλάβατε. Το ιδανικό βέβαια είναι να μην αμελείτε την προστασία σας και να επαναλαμβάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την εφαρμογή του αντηλιακού.

Ο «ύπνος ομορφιάς» είναι πραγματικός
Το να κοιμάστε οκτώ ώρες κάθε μέρα δεν ξεκουράζει μόνο το μυαλό αλλά και το δέρμα σας, αφού του δίνει χρόνο να διορθώσει κάποιες από τις «βλάβες» που προκλήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τη νύχτα, η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, μειώνεται και τα κύτταρά σας επισκευάζονται και αναγεννιούνται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε. Εκτός από τη ρύπανση και τη γενική βρομιά που συσσωρεύεται στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το να κοιμάστε με μακιγιάζ πάνω στο δέρμα θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές.

ΠΗΓΗ: TV24