Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Νεκρός ο Γιώργης Κλάδος!

Νεκρός ο Γιώργης Κλάδος!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23.12.2017 11:00

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών ο επί χρόνια δήμαρχος Ανωγείων και αντιστασιακός Γιώργης Κλάδος.

Ο Γιώργης Κλάδος γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1923. Πήγε στο δημοτικό σχολείο των Ανωγείων, φοίτησε στο Γυμνάσιο της Πόμπιας και τέλειωσε το Γυμνάσιο του Ρεθύμνου. Γράφτηκε στην Ιατρική και μετά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο ο Εμφύλιος πόλεμοςδεν του επέτρεψε να αποκτήσει πτυχίο. Διαβάστε παρακάτω...

Έλαβε μέρος στη Μάχη της Κρήτης, είχε έντονη αντιδικτατορική δράση, με πολλές εξορίες ενώ εξελέγη δήμαρχος Ανωγείων για 5 θητείες, από το 1965 ως το 1990, με εξαίρεση τα χρόνια της δικτατορίας, η οποία τον απέλυσε αμέσως.

Δείτε ακόμη: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες;

Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Γιώργης Κλάδος επανεκλέγεται πανηγυρικά δήμαρχος Ανωγείων, στις πρώτες εκλογές το Μάρτιο του 1975.

Πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για την προσφορά του, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ονοματοδοσία μίας αίθουσας εκδηλώσεων στο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη, σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΚΛΑΔΟΣ».

Δείτε ακόμη: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες;

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 13:00, θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο η εξόδιος ακολουθία ενώ η κηδεία του θα τελεστεί στα Σίσαρχα, δημοτική δαπάνη Ανωγείων.

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια τα οποία εκφράζουν βουλευτές, πολιτικοί, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων «Μίκη Θεοδωράκη», ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και πολλοί άλλοι.

Share