Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σοκ! "Σφαγή" σε οικογενειακή γιορτή! 13 καλεσμένοι νεκροί!

Τι συνέβη;

Σοκ!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 21.04.2019 09:36

Σοκ αποό τη "σφαγή"! Επτά άνδρες, πέντε γυναίκες κι ένα παιδί σκοτώθηκαν από τα πυρά στο μπαρ, στην πολιτεία Βερακρούς

Ένοπλοι δολοφόνησαν 13 ανθρώπους μέσα σε μπαρ στην πόλη Μινατιτλάν της Πολιτείας Βερακρούς, στον Κόλπο του Μεξικού... Διαβάστε παρακάτω...

διαπράττοντας μια από τις χειρότερες σφαγές στη χώρα, αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο μπαρ όπου είχαν πάει να ψάξουν κάποιον, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, ανέφερε εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης της Βερακρούς.

Σφαγή σε οικογενειακή γιορτή
Επτά άνδρες, πέντε γυναίκες κι ένα παιδί σκοτώθηκαν από τα πυρά στο μπαρ, σε μικρή απόσταση από το διυλιστήριο της Μινατιτλάν, ένα από τα έξι της μεξικανικής δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το κίνητρο των φόνων δεν έγινε σαφές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο άνθρωπος που αναζητούσαν οι εκτελεστές είναι ιδιοκτήτης μπαρ στην πόλη, κατά τις πληροφορίες των αρχών. Η σφαγή διαπράχθηκε εν μέσω οικογενειακής γιορτής.

Σφαγή σε οικογενειακή γιορτή


Δεν κατέστη σαφές εάν ο άνδρας που έψαχναν οι ένοπλοι ήταν ο ιδιοκτήτης του μπαρ μέσα στο οποίο έγινε το μακελειό, ούτε εάν ήταν παρών.


Ο Ούγο Γκουτιέρες, αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια στη Βερακρούς, ανέφερε μέσω Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπεύθυνων για τις δολοφονίες.

Η Βερακρούς, μεξικανική Πολιτεία με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, σπαράσσεται από τη βία των συμμοριών κι από αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς τα τελευταία χρόνια.

Ο Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο, εξαγγέλλοντας ότι θα μειώσει τη βία στο Μεξικό, όπου πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά τα τέλη του 2006 και την κήρυξη του «πολέμου κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ένοπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.

Αφού έφθασε σε επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο το 2018, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών παραμένει σε επίπεδα που προκαλούν ίλιγγο: ξεπέρασε ήδη τους αντίστοιχους προηγούμενων ετών τους πρώτους μήνες της θητείας της νέας κυβέρνησης, κατά κυβερνητικά δεδομένα.


Ο μεξικανός πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Βερακρούς σήμερα Κυριακή, κατά το επίσημο πρόγραμμά του, το οποίο πάντως είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν διαπραχθεί το μακελειό της νύχτας της Παρασκευής.

Ανείπωτη θλίψη! Έφυγε από την ζωή ο Μηνάς Εφραίμογλου!

Ανείπωτη θλίψη στον χώρο τον επιχειρήσεων! Έφυγε από την ζωή ο Μηνάς Εφραίμογλου!

Ο επιχειρηματίας ήταν μικρασιατικής καταγωγής και είχε διατελέσει πρόεδρος της Εριουργίας Τρία Άλφα, πρόεδρος του Συνδέσμου Εριοβιομηχάνων Ελλάδος και πρόεδρος της ΚΑΡΕΝΤΑ ΑΕ.

Νεκρός
Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 93 ετών ο επιχειρηματίας μικρασιατικής καταγωγής Μηνάς Δ. Εφραίμογλου.


Ο Μηνάς Εφραίμογλου διετέλεσε πρόεδρος της Εριουργίας Τρία Άλφα, πρόεδρος του Συνδέσμου Εριοβιομηχάνων Ελλάδος και πρόεδρος της ΚΑΡΕΝΤΑ ΑΕ.

Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα εκπαίδευσης γι αυτό άλλωστε υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων.

Ο Μηνάς Εφραίμογλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4/9/1925. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1943, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο. & Ε.Ε.) το 1948 και από το London School of Economics το 1951 (Business Administration – Μ.Α.).

Το 1961 παντρεύτηκε την Αγάπη Θ. Λαναρά και απέκτησαν 5 παιδιά (Μαρίνα, Χριστίνα, Ναταλία, Μυρτώ, Δημήτρης). Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός από το 1945 έως το 1950.

Μετά το τέλος των σπουδών του, ανέλαβε αρχικά Οικονομικός Διευθυντής της Εριοβιομηχανίας Στύλογλου – Εφραίμογλου & ΣΙΑ Ο.Ε. και από το 1959 ήταν Γενικός Διευθυντής της. Το 1975 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ και μετά το 1989 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Παράλληλα, διετέλεσε από το 1953 και μέχρι το 2007 Διαχειριστής και Γ. Διευθυντής της Ο.Ε. Αδελφοί Λ. Εφραίμογλου.

Επίσης υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της COSMOCAR Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Ε., Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Α.Ε., Συμπράττων Σύμβουλος της Τεχνικής Εταιρείας ΚΥΒΟΣ Α.Ε. και μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών Κ. Ι. Σαραντόπουλος Α.Ε., ΠΡΟΦΙΝ Α.Ε., της Τράπεζας της Ελλάδος και της Α.Ε.Δ.Α.Κ. της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Υπήρξε εκ των ιδρυτών της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων και υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Διετέλεσε Ταμίας του Δ.Σ. της Ενώσεως Ελλήνων Υφαντουργών, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Εριοβιομηχάνων Ελλάδας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής του Ε.Ε.Σ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (Σ.Α.Κ.Α.) και το 1959 εξελέγη Πρόεδρός του, επανεκλεγείς το 1960.

Το 1960 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και από το 1974 μέχρι και το 1979 Υπεύθυνος Οικονομικών (Ταμίας) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στις 13:30 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθούν οικονομικά το ΙΕΚΕΜ (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) ή το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Είδηση - σοκ: 42 νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησία!

Κύπρος: Νέο θρίλερ! Βρέθηκαν κι άλλα πτώματα στο πηγάδι του μεταλλείου!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share