Ο καιρός άλλαξε και έφερε... χιόνια - Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά;

Κάποιοι ξύπνησαν σε ένα άλλο τοπίο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο καιρός άλλαξε και έφερε... χιόνια - Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά;

Σε ένα αλλιώτικο τοπίο ξύπνησαν οι κάτοικοι περιοχών της Θεσσαλονίκης, καθώς η αλλαγή του καιρού έφερε και χιόνια. Δείτε τις φωτογραφίες από τις περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια της νύχτας χιόνια είχαμε σε περιοχές της ορεινής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Λαγκαδά και το Ωραιόκαστρο.

Ήδη ο καιρός έχει αλλάξει από την Δευτέρα (23/3) ενώ και για σήμερα Τρίτη (24/3) η ΕΜΥ βλέπει πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές. Μάλιστα ακόμα και χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας. Ειδικότερα σήμερα Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται χιόνια στα βόρεια ορεινά, ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια, και θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας.

Δείτε τις εικόνες από τα χιονισμένα τοπία

χιόνι

χιόνι στο Ωραιόκαστρο

Να πούμε ότι το meteo.gr από μεριάς του αναφέρει ότι από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 25/03 ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει έντονο κύμα κακοκαιρίας.Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη εδώ.

Ο καιρός την τετάρτη (25/3) - Που αναμένονται χιόνια και βροχές;

Ειδικότερα για αύριο Τετάρτη ο καιρός αναμένεται να χαλάσει κι άλλο με βροχές αλλά και χιόνια να έρχονται σε πολλές περιοχές.

Η ΕΜΥ αναφέρει στην μέχρι στιγμής πρόγνωση της ότι στα ανατολικά αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, οπού πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 και στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια.