Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες
Ενημέρωση 26.03.2020 18:22
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή η είδηση για ακόμη έναν ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες των 6,1 Ρίχτερ. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση των κατοίκων;

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 80 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 166 χιλιόμετρα νότια του Νταβάο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την κατάσταση των ανθρώπων.

Ωστόσο πριν λίγο σημειώθηκε και διπλός σεισμός σε Πάτρα και Αμαλιάδα. Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για το περιστατικό.

Σεισμός είχε σημειωθεί πριν από λίγες μέρες και στον Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεκριμένα μεγέθους 7,5 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό και σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στις Κουρίλες Νήσους, ανατολικά της Ρωσίας όπου και ανήκουν. Αρχικά, ο σεισμός είχε μετρηθεί 7,8 Ρίχτερ, αλλά υποβαθμίστηκε σε 7,5 από το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ασίας και εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι, το οποίο θα επηρέαζε την Χαβάη. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η ειδοποίηση αυτή ακυρώθηκε, αφού το Αμερικανικό Ινστιτούτο ανέφερε πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα νησιά του Ειρηνικού. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε και στην Τουρκία

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ - Ποια περιοχή "χτύπησε"

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα. Ποια περιοχή "χτύπησε" ο Εγκέλαδος; Ο σεισμός έγινε στις 09:33 (τοπική ώρα) στην επαρχία Τινγκρί και το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε περίπου στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ, στην Κίνα, σύμφωνα με τον Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει το πρωί και στην Αρκαδία!

Ο σεισμός έγινε στις 09:33 (τοπική ώρα) στην επαρχία Τινγκρί και το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε περίπου στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέος σεισμός στην Τουρκία

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν

Share