Κορωνοϊός: Πότε θα έρθει η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας και πως θα είναι η επόμενη μέρα

Όλα τα πιθανά σενάρια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πότε θα έρθει η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας και πως θα είναι η επόμενη μέρα

Πότε θα έρθει η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας που περιμένουν όλοι και πως θα είναι η επόμενη μέρα; Δείτε αναλυτικά όλα τα πιθανά σενάρια για την ελευθερία από τον κορωνοϊό.

Οδηγός για τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η εισήγηση των λοιμοξιωλόγων και των επιστημόνων, αλλά και οι επιπτώσεις της παράτασης στην ψυχική υγεία των πολιτών και την οικονομία, όπως ανέφεραν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έβαλε τέλος στις συζητήσεις για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κίνησης των πολιτών.

Πότε θα έρθει η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας και πως θα είναι η επόμενη μέρα του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά

Ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως απολύτως καμιά χαλάρωση, καθώς όπως είπε τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι στη συνέχεια, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση.

«Χρειάζεται είπε επιμονή και υπομονή στο στόχο, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν. Είναι σαφές ότι στη λήψη της όποιας απόφασης τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας παρομοίασε με μαραθώνιο και όχι με σπριντ την άρση των μέτρων, η οποία όπως τόνισε στην αποψινή ενημέρωση «δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να διατηρηθεί μια λεπτή ισορροπία για την άρση των μέτρων».

Πότε θα λήξει η πανδημία στην Ελλάδα;

Στη διάρκεια αλλά και τα χαρακτηριστικά της πανδημίας του κορωνοϊού εστίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega εξήγησε πως βάσει των δεδομένων της Κίνας «η επιδημική καμπύλη διαρκεί μερικούς μήνες. Στην Ελλάδα επιπεδώθηκε με τα μέτρα που πήραμε. Όμως αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο», προσδιορίζοντας το διάστημα αυτό από 2,5 έως και τρεις μήνες.

«Από 15 Μαΐου και έως το τέλος του μήνα, ελπίζουμε η επιδημική καμπύλη να είναι στην μέγιστη κατωφέρειά της» τόνισε επισημαίνοντας πως ακόμα δεν είναι γνωστό πως θα συμπεριφερθεί η επιδημία στην Ελλάδα. «Ένα μικρό θαύμα πέτυχε η Ελλάδα μέχρι στιγμής στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Καλό είναι να το διατηρήσουμε» δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Αναφέρθηκε επίσης και στο αν θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία λέγοντας, «Η πρώτη επιβράδυνση της καμπύλης και του επιδημικού κύματος συνέβη απ’ όταν έκλεισαν τα σχολεία και έπειτα. Εάν η χρονική χρονιά πηγαίνει καλά με τα εξ αποστάσεως μαθήματα, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία». Βρέθηκε η θεραπεία κατά του κορωνοϊού; Πανικός επικρατεί στην αγορά με τα τελευταία νέα που ήρθαν στο φως.